Share |

Hledají se sazenice a semínka květin a zeleniny. Kde jsou nejlepší? A kam pro exotické rostliny?

foto jk

Redakce protisedi.cz byla oslovena s dotazem, zda máme nějaký protišedí tip na pražské nebo mimopražské obchůdky, kde jsou k dostání sazeničky a semínka bylinek, ovoce a zeleniny. Náš čtenář, který nepochází z Prahy, se dostal k malé městské zahrádce a dumá, co na ni. Myslíme, že se souhrn informací může hodit i dalším. Vykopáváme a pokud znáte lepší, posílejte tipy na protisedi@protisedi.cz!

 

 

1. Zahradnictví J. a Z. Krulichovi, Na Petynce (vchod proti domu č.p.40) , Praha 6 - Břevnov 
Otevírací doba (duben - listopad):  Po - Pá:   9 – 18, So: 9 - 16

Otevírací doba (prosinec - březen):  Po - Pá: 9 – 16, So: zavřeno

 

2. Holešovická tržnice – hala číslo 22

Je tam prý jeden z největších výběrů ovoce a zeleniny v Praze. Taky se tam najde plno obchodníků, kteří prodávají nejrůznější semena a sazenice.

 

3. Semena a sazenice zelenin i květin a super obsluha je v obchodě se semeny na Bělehradské, prakticky naproti Radosti FX, jen kousek směrem do centra.

 

4. Pokud můžete vyrazit mimo centrum (auto?), fajn je Zahradnictví Chládek na Veleslavíně - všechny informace najdete na http://www.zahradnictvi-chladek.cz

 

5.  Obchod semena.cz nabízí semínka bazalky a řady zajímavých listových zelenin, jako je japonská hořčice. radostně užírají 3 členové redakce.

 

6. maxeuro je eshop s potřebami do bytu i na zahradu, tam protišedi chodí na semínka koriandru, tymiánu a dalších bylinek.

 

7. Slušně zásobený je eshop zahradnictví Flos - balkonové a další květiny najdete tady.

 

8. Skrytý klenot pro mlsouny: osiva-semena.cz má semínka asijských zelenin. Žravé protišedi tu nalovilo bok choi, komatsunu, jedlé chryzantémy a několik dalších plodin a zdárně chroupe výsledky nenáročného pěstebního procesu.

9. TAJNÝ TIP proti šedi. tabák, amsožravky atd.! Botnaická zahrada v Troji občas prodává své přebytky - najdete tu, co jinde nemají. (Popis náleud od naší informátorky:  "U pokladny u hlavního spodního vchodu (od ZOO) do venkovních zahrad je takovej altán, kde prodávají suvenýry a kytky. Je to vlastně původní pokladna."

i.Máte-li i vy svůj tip, kde nakupujete takovéto „živé zboží“, napište nám na protisedi@protisedi.cz  a my to pošleme dál pro další nadšence o zahrádkaření. Děkujeme.

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.