Share |

Hledají se dvojníci Franze Kafky

foto Goethe Institut

HLEDÁ SE KAFKA: V GOETHE-INSTITUTU SE SEJDE NA 70 DVOJNÍKŮ FRANZE KAFKY
 
V pražském Goethe-Institutu proběhne ve čtvrtek 15. března velký casting, jehož cílem je najít 10 dvojníků Franze Kafky pro připravovaný film režíséra Miky Johnsonna „Kafkův syn“. Nezáleží přitom na věku, pohlaví ani na hereckých zkušenostech. Veřejnost je srdečně vítána, aby castingu přihlížela.
 
„Chystaný film Kafkův syn vychází z představy, že Kafkovy děti jsou mezi námi,“ vysvětluje režisér Mika Johnson: „Chceme vyprávět příběh zapáleného kafkologa Felixe Bauera, který pátrá po údajném synovi Franze Kafky. Hledání ho přivádí do Prahy i do horských vesnic, a také do snad všech pajzlů a bordelů po cestě. “Kafkův syn” je částečně literární detektivkou, částečně východoevropskou sextour. Vypráví příběh posedlosti, představivosti a svůdné síly umění,” dodává Johnson.
 
V Goethe-Institutu se tak ve čtvrtek 15. března od 16:00 uskuteční veřejný casting hledající Kafkovy dvojníky, respektive lidi, kteří věří ve svou podobnost s Franzem Kafkou. A ta nemusí být jen čistě fyzická, filmaři hledají spíše esenci kafkovosti: Při castingu nezáleží na věku ba ani na pohlaví, konkurzu na Kafkova syna se tak mohou zúčastnit i ženy. Preferován je zkrátka každý, kdo jako Franz Kafka vypadá, nebo se tak cítí. Předchozí herecké zkušenosti nejsou nutné,
 
Akce, na niž je přihlášeno již sedm desítek uchazečů, je veřejnosti zcela otevřena. Na vizuálně I obsahově neotřelý casting se každý může přijít podívat i pokud se nebude chtít aktivně zapojit.
 
“Kasting Kafka” probíhá v rámci projektu ProměnaVR, která v Goethe-Institutu představuje virtuální realitu inspirovanou povídkou Franze Kafky Proměna. Až do 29. března si zde návštěvníci mohou zdarma vyzkoušet, jaké to je “probudit se z nepokojných snů a shledat, že se v posteli proměnili v jakýsi odporný hmyz.”
 
Co? „Kasting Kafka“ – Casting na role ve filmu Kafkův syn
Kdy? 15|03, 16:00-20:00
Kde? Goethe-Institut Praha, Masarykovo nábřeží 32, Praha 1, 2. patro.
Přihlášky do castingu a dotazy pro účastníky: kristyna@laputyka.cz
Více viz www.goethe.de/promenaVR
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.