Share |

The High Corporation zvou na první domácí release party

foto: pořadatel akce

Československý future soulový kvartet The High Corporation se dává dohromady v roce 2013 v Praze, kde se po několika koncertech v menších klubech objevuje na velkých podiích před jmény jako Selah Sue, Nneka nebo Akua Naru. Na konci roku 2015 vydává videoklip k singlu Maj in June a vystupuje na českých a slovenských festivalech včetně United Islands of Prague a Beseda u Bigbítu. Rok 2016 zakončuje prvním turné “This Is Not Homework”, které vrcholí křtem prvního home-made EP 9. prosince ve Vile Štvanice. 
 
V pátek 9. prosince pokřtí The High Corporation své první EP “When I Went To School” ve Vile Štvanice v Praze. Večírek posléze rozvíří speciální host dj a producent Monophobe z Vídně, kterého stejně jako hosty prvního turné FVLCRVM, Fallgrapp a Jimmy Pé najdete pod progresivním slovenským labelem Gergaz.
 
Touha hledat a nacházet - nové vlivy, nová místa, nové lidi - ta spojuje všechny kolem mladé kapely The High Corporation.

 
Ovlivněni deskami Milese Davise a Johna Coltranea, ale taky Mozartem, Eminemem, Jefferson Airplane, Outkast nebo Red Hot Chili Peppers, se setkávají v Praze na konzervatoři. Kytarista Michael Lužný a bubeník Petr Hanák spolu vystupovali už v několika kapelách v Prostějově, kde se oba narodili do silného muzikálního prostředí. Lukáš Mutňanský ze slovenské Dubnice nad Váhom nastupoval na konzervatoř poslouchajíc Brada Mehladau a J-Dillu, zatímco zpěvačka Ashley S. Abrman zpívala po amerických kostelech se svým bratrem Samuelem a sestrou Rachel, která trio doprovázela na klávesy během bohoslužeb jejich otce pastora. Ashley se narodila v Houstonu v Texasu a od svých 3 do 16 let téměř neustále cestovala mezi Slovenskem a Spojenými státy, čas ve Spojených státech byl pak často věnován právě cestování po kostelech a mším.
 
THE HIGH CORPORATION
9.12.2016 - EP Release Party with special guest Monophobe /Wien, doors 20:00
Vila Štvanice, na ostrově Štvanice
/Vstupenky/
/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.