Share |

Henkel Art.Award. - soutěž pro umělce ze střední a východní Evropy

foto: pořadatel

Henkel Art.Award. – poslední šance se přihlásit.

Už jen do 25. května se mohou čeští výtvarní umělci přihlašovat do mezinárodní soutěže Henkel Art.Award. Tu společnost Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) vyhlašuje již po jedenácté ve 23 zemích střední a východní Evropy. Vítěz soutěže obdrží finanční odměnu ve výši 7 000 eur a získá též možnost uspořádat výstavy ve své zemi a v Muzeu moderního umění ve Vídni.

V letošním roce Henkel Art.Award opět ocení mimořádné a novátorské umělecké počiny umělců v oborech malba, kresba, fotografie, videoart a instalace. Soutěž je pořádána ve spolupráci s KulturKontakt Austria a Muzeem moderního umění Nadace Ludwig ve Vídni (Museum der Moderen Kunst Stiftung Ludwig Wien - MUMOK).

Umělecká díla přihlašovaná do soutěže Henkel Art.Award. 2012 musejí být odeslána nejpozději 25. května 2012 (rozhoduje datum poštovního razítka) na adresu společnosti Henkel ČR. Společně s ukázkami je nutné zaslat také profesní životopis a podrobné údaje o umělecké kariéře v němčině nebo angličtině. Česká porota ve složení Lucie Drdová – předsedkyně, Jan Zálešák a Tomáš Pospiszyl vybere na začátku června 2012 ze všech přihlášených jednoho umělce, jehož dílo pošle k posouzení mezinárodní jury. Čeští umělci mohou posílat pět až deset ukázek ve formě fotografií nebo katalogů (max. formát A3). Díla v oborech videoartu a uměleckých instalací lze zaslat jako prezentaci  o maximální délce 10 minut na DVD. Soutěž je omezena věkem umělce (do 40 let) a díla musí být vytvořena po roce 2009.

Mezinárodní porota složená z významných osobností poté vybere ze všech přihlášených pět finalistů – kandidátů na hlavní cenu. Jméno vítěze bude oznámeno v rámci slavnostního vyhlášení výsledků, které se uskuteční v říjnu 2012 ve Vídni.

Více informací o soutěži Henkel Art.Award. najdete na webových stránkách http://artaward.henkel-cee.com nebo na www.facebook.com/HenkelArtAward


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.