Share |

HateFree Zone. Místa bez násilí a nenávisti

HateFree Culture minulý rok představila vznikající síť míst po celé České republice, která nesou značku HateFree Zone. Po celém Česku je jich už na sto padesát a jsou mezi nimi jak kavárny, tak galerie, divadla, obchody nebo sportoviště.
 
HateFree Zone je deklarativním označením prostor, které chtějí dát svým návštěvníkům najevo, že se v jejich prostředí nemusí bát žádných nenávistných útoků ze strany zaměstnanců ani hostů. Deklarují, že je u nich vítán každý bez ohledu na příslušnost k etnické, náboženské, sexuální, subkulturní nebo jiné sociální skupině.
Tato síť zón zahrnuje prostory rozličných zaměření, které zasahují do různých sfér a situací každodenního života. Proto jsou například mezi prvními jak brněnský bar Super Panda Circus, tak pražské Centrum současného umění DOX, ústecký klub Hraničář, Radio Wave nebo Artyčok TV, královohradecké kino Bio Central nebo písecký kostel Církve československé husitské. 
Přestože to může působit překvapivě, potýkají se často příslušníci různých skupin se strachem při návštěvách sportovních zařízení. Cílem je proto zařadit do této sítě také sportovní kluby, fitka nebo sportoviště, ve kterých se mohou cítit příjemně a bezpečně všichni bez rozdílu.
„Naše komunita vítá každého. Jsme součástí HateFree Zone, protože je nám jedno, jak vypadáš nebo v co věříš, pokud jsi dobrý člověk a chceš pracovat tvrdě,“ uvádí důvody zapojení pražský sportovní areál Crossfit Committed, která je největší CrossFit tělocvičnou v Praze a pomáhá  ostatním se zlepšovat pomocí funkčního tréninku. Značku HateFree Zone oblékl také v nedávné době Goethe Institut, obchodní síť ZOOT nebo Nová scéna Narodního divadla. 
Členové HateFree Culture registrovaní na webu si mohou jednoduše vytvořit HateFree Občanku, kartičku, se kterou ve vybraných zónách získají slevu či jinou výhodu. Kartička také umožňuje zvýhodněné vstupné na některé kulturní akce, které s HateFree Culture spolupracují.
Všechny HateFree zóny postupně přibývají na mapě HateFree Česko. Uživatelé mohou jednoduše podle města, ve kterém se pohybují, lokální zóny vyhledat. Každá z nich má pak na webu vlastní profil, na který má možnost přidávat události nebo zveřejňovat aktuální slevy pro členy. Každou ze zón také na výloze nebo na vchodových dveřích označuje růžová nálepka HateFree Zone.
Pokud chcete dát i vy najevo, že jsou u vás vítáni všichni bez rozdílu, neváhejte se jako HateFree Zone registrovat buď na webu www.hatefree.cz, nebo piště přímo na zone@hatefree.cz
 
Videa:
https://www.youtube.com/watch?v=Qse_nK9VYO0
https://www.youtube.com/watch?v=FubNvVgasVo

 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.