Share |

Hackeři útočí na facebook? Nesmysl.

foto JK

"Hackeři chystají obří útok na Facebook," trojčí zpravodajské servery. Proč je to legrační?
"Podle záznamu by měl obří útok na Facebook vypuknout o půlnoci 28. ledna amerického východního času (6:00 SEČ). Při útocích hackeři z Anonymous využívají nejčastěji techniku nazývanou DDoS (Distributed Denial of Service), což mají v plánu i při útoku na Facebook," tvrdí článek na weu Novinky.cz. Tomu se ale zasvěcení smějí.
"Většina těch posledních útoků je DDoS, což je založeno na tom, že hromadně zahltíš server - většinou server, na který normálně moc lidí nechodí, tak to pak nestíhá," vysvětluje Karel Bílek, který díky studiu na matematicko-fyzikální fakultě patří mezi ty, kdo se nad podobnými články usmívají.
"Facebook takhle neshodíš, protože na něj chodí miliardy - ok, možná stamiliony lidí denně," dodává.

"Facebook by se dal shodit jiným útokem - třeba nějakým napadením databáze."
Hackeři prostě obávaně znějící metodou DDoS facebook zlikvidovat nemohou. "Ty stránky, co shodili DDoSem po megauploadu (justice.gov, fbi.gov...) nebyly tolik navštěvované servery," vysvětluje Karel Bílek. "Hackeři na to používají program LOIC (Low Orbit Ion Cannon, narážka na Command & Conquer:)), co každý, kdo si ho stáhne, se nejdřív připojí k centrálnímu IRC serveru, kde mu řeknou, kam má útočit, a pak tu danou adresu zabombarduje požadavky. Ale facebook takhle neshodí. Tuplem ne, když to řeknou dopředu."
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.