Share |

Gwerkova, objev slovenského festivalu Pohoda, poprvé v Praze!

foto pořadatel akce

 
Děsíte se už teď předvánočních shonů a stresu? Nechte se pozvat na jedinečný dvoj-koncert do klubu Jazz Dock, který se ponese ve znamení jemné, ale silné ambientní hudby. 9. prosince v klubu Jazz Dock vystoupí objev slovenské scény, kapela Gwerkova, která zazářila na letošním ročníku největšího slovenského festivalu Pohoda a známý domácí hudební projekt Mythematica, tentokrát v doprovodu violoncellistky Lucy Fillery, kterou můžete znát z kapel Colourfactory nebo Ohm Square.
 
 
Kapela Gwerkova se v sestavě Zsuzsi-Jani-Gaspi zformovala v létě v roce 2010 a krátce na to vydala debutové EP 6 EARS u slovenského vydavatelství Exitab. V následujícím roce 2011 vydali první album s názvem Nada. Jde sice o poměrně mladou kapelu, což se ale nijak neprojevuje v jejich tvorbě. Jejich hudba je plná emocí, má svébytnou atmosféru nejen na debutech 6 EARS a Nada, ale hlavně na skvělých koncertech, pověstných dokonalým zvukem, silnými vokály a zasněnou náladou.
 
Mythematica feat. Lucy Fillery
Alter ego osobitého výtvarníka a zároveň talentovaného hudebního producenta Daniela Špačka. Během tří let se mu podařilo nalézt klíč, jak transformovat své fantaskní, surrealistické projekce a vizuální kompozice, dobře známé uvnitř tuzemské psytrance komunity, také do hudebního jazyka. Plodem tohoto hledání je překvapivě vyzrálé, převážně ambientně laděné eponymní debutové album. Po hudební stránce tu lze v pestré mozaice jemných náznaků i přiznaných odkazů lze napříkad tušit hold psychedelickým průkopníkům Pink Floyd, ambientnímu vizionáři Brianu Enovi, ikoně alternativního popu Air, sonickým impresionistům Boards Of Canada, vynoří se ozvěny současné IDM/glitch scény a narazíme i na vlivy soudobé vážné a scénické hudby.
 
Lucy Filler Murphy je violoncellistska původem z Velké Británie, která v České republice působila a hostovala s kapelami jako Deep Sweeden, Colourfactory nebo Ohm Square. Kromě hry na violoncello působí také jako textařka a hudební skladatelka krátkých filmů a animací, včetně oceněného filmu Julese Pfiefra „Bark George“. Jako violoncellistka a vokalistka se objevila na mnoha domácích nahrávkách.
 
 
9.12 2011 Gwerkova, Mythematica feat. Lucy Fillery
Jazz Dock, Praha
Vstupenky na místě konání za 250Kč
Pozor omezená kapacita, koncert na sezení!
www.exitmusic.eu
 
Gwerkova
http://www.youtube.com/watch?v=lkFwVdVU1Eo
 
Mythematica
http://www.youtube.com/watch?v=2vnSc4NjCkw


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.