Share |

Green Beauty market nabídne přírodní kosmetiku i přednášky

Green Beauty Market představí trendy v přírodní kosmetice
Jestliže vás loni první ročník tohoto eventu zastihl nepřipravené, můžete se za dva měsíce chystat na druhý. Opět v pátek odpoledne 10. 11, a po celou sobotu 11. 11. v Prague Gallery Laufen a nově po celé ČR na tak zvaných Green Beauty Points.
 
Skutečná přírodní kosmetika je největším světovým trendem. Každoročně se v Dubaji, Hong Kongu, L. A., Malmö, Londýně a Norimberku konají obrovské veletrhy které představují jen novinky v tomto segmentu.
V Čechách existuje spousta malých tržišť, kde se mísí lokální móda s lokální kosmetikou, velmi trendy jsou také veganské eventy, kde má své místo kosmetika netestovaná na zvířatech a v neposlední řadě je tu mnoho ročníků festivalu zdravého životního stylu Biostyl.
Jen kráse v tom zdravém slova smyslu, tedy šetrné péči o ni zevnitř i zvenčí, je věnován Festival zdravé krásy Green Beauty Market. Na českém trhu se skutečně přírodní kosmetikou působí více než 150 a více než 30 ryze českých/slovenských. Velké množství z nich si právě na Green Beauty Marketu můžete otestovat nebo rovnou nakoupit. Až na několik málo výjimek není ČR žádný velký concept store, kde byste mohli porovnávat, očichávat, vracet se tam a zpět a vybírat mezi značkami. Tento nedostatek by měl vyvážit právě Festival zdravé krásy, kdy každá značka dostane svou luxusní koupelnu na 1400 m2 koupelnového showroomu v centru Prahy a představí se v celé své šíři.
 
Růžová, modrá, zelená
Největším přírodním trendem letošního roku jsou rostlinné barvy na vlasy, ty na norimberském veletrhu Vivaness doslova ovládly výstavní halu. Když už ale mezi zlatavými a zrzavými odstíny, které jsou u rostlinných barev samozřejmostí, a hnědou a černou, které už také objevily český trh, najdete i tmavě růžovou nebo modrou, pak se zdá, že nám už nic nebrání v tom, barvit se přírodně. Jen to odbarvování zůstává na chemii, tam nám příroda nestačí.
 
Vonět
Dalším hitem jsou přírodní deodoranty. Roky mnoho bloggerek zkoušelo vše, co přírodní trh vyprodukoval, přesto byly přírodní funkční deodoranty považovány za nedostižný svatý grál. Nově přišly značky s deodoranty na bázi sody, které skutečně fungují, příkladem je i česká značka Biorythme, která právě takové s vyváženým obsahem sody nabízí. Někomu funguje také kamenec v podobě deo krystalu, to už je však zcela přírodní antiperspirant, protože potní žlázy svým stahovacím účinkem zatahuje. Pokud pro sebe hledáte přírodní deodorant, vyzkoušejte určitě kuličku italské značky Naturalis Better anebo přijďte a vybírejte na Green Beauty Marketu. Chybět nebudou ani přírodní parfémy hned několika značek!
 
Udělej si sám
Trend DIY hýbe nejen komunitou maminek, ale balzám na rty už si dokáže dnes vyrobit v podstatě kdokoliv. Rozehřát včelí vosk v nějakém zajímavém poměru olejů, přidat vonnou silici a nalít do obalů je otázka několika málo minut. Z DIY „tvořilek“ se navíc etablovala spousta českých a slovenských značek, které se, doufejme, zúčastní v hojném počtu. Ačkoliv ještě není jasné, kdo přijede, určitě doporučujeme produkty značek Biorythme, Mylo, red dot cenou za obaly oceněné Ponio, vynikající dovozové produkty v bio kvalitě značky Purity vision nebo luxusní sofistikované kosmetické kousky od Odivi, Onest nebo Mcely Bouquet.
Trend samovýroby kosmetiky bychom rádi představili i odborníkům v rámci páteční přednášky Jarmily Procházkové, která poradí kadeřníkům a kosmetičkám, jak jednoduché a čisté produkty obohatit o nejrůznější složky a získat tak personalizovanou péči pro každého jednoho zákazníka. V sobotu povede dva semináře také Katarína Hrivňáková, inženýrka chemie, která po celé ČR a SR přednáší o toxických látkách v kosmetice a na základě vlastních bohatých zkušeností, učí zájemce vyrábět od mýdel až po deodoranty či složité krémové emulze. Na seminář o Netoxickém praní či Toxinech v kosmetice se může přihlásit kdokoliv z vás.
 
Live
Chcete-li zažít drobný green beauty adrenalin, v pátek od 15:00 poběží v horní části showroomu dvě výzvy, jedna kadeřnická a jedna vizážistická. Kadeřnická naváže na novinku značky OWAY Rolland, přímé barevné pigmenty, se kterými na místě kadeřníci vykouzlí účes na dané téma. Vizážistická výzva dá pod taktovkou Namashse.cz každému účastníkovi k dispozici základní paletu těch nejlepších přírodních produktů z dekorativní kosmetiky, aby nalíčili modelku na zadané téma. V sobotu budou po celý den v galerii probíhat krátké přednášky na témata jako canabinoidy v kosmetice, opalování bez chemie, rostlinné barvení, obličejová jóga a další.
Na místě můžete také hlasovat pro top přírodní produkty 2016/2017 v rámci Green Beauty Awards a využít slev, které nabídnou některé značky ve svých e-shopech a spřátelených obchodech v rámci Green Beauty Points (kupony k dostání pouze na místě).
-
Datum konání akce: 10. – 11.11.2017
Místo: Prague Gallery LAUFEN, Náměstí I.P.Pavlova 5, Praha
VSTUP ZDARMA
www.greenbeautymarket.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.