Share |

Gerard Way se vrátil. A s ním i ubrečená emo holka.

foto: Barbora Částová

Ve středu 28. ledna vystoupil v pražském Lucerna Music Baru ex-leader My Chemical Romance Gerard Way. Minulost kapely nechal za sebou a dokázal, že i sólo dráhu zvládá levou zadní. Vzal si s sebou čtyři no name kluky do pozadí a představil svůj debut Hesitant Alien.
 
Předkapelou mu byli mladí Nothing But Thieves. Pravděpodobně díky pozdějšímu startu byl jejich set tak krátký, což byla pro rychle rozehřáté publikum určitě škoda. Alespoň tedy předvedli malou ochutnávku svěžího britského rock and rollu i  u nás.
 
Po deváté hodině si namačkaná skvadra pod pódiem vykřičela hvězdu večera. Odbarvený pán v obleku s páskem na poslední dírce příliš nepřipomínal toho odtažitého Gerarda, který se ukázal na dvou předchozích tuzemských koncertech. Najednou v něm opět byla ta jiskra hudebníka, kterého publikum baví a umí si to patřičně užít. Emoce doslova vířily vzduchem. Jak z pódia od hlavního aktéra, tak od návštěvníků. Vlastně spíše návštěvnic. První řada patřila jednoznačně slečnám. Nevím, jestli se jednalo o odrostlé fanynky My Chemical Romance nebo nové tímto kultem nepolíbené dámy. Jejich otisky však pokrývají celé tělo Gerarda Waye a došlo i na vytahování umačkané slečny. A rozhodně by to příště chtělo voděodolnou řasenku pro dojemné scény.
 
Teď k tomu, co předvedl pan Way. Set byl vyvážený, rychlý, místy prokládaný proslovy alá Bono a hlavně, tedy pokud jste nestály pod přezvučeným basákem, jednoduše dobrý. Vrcholem koncertu byla píseň Stop Leaving, jednalo se o nevydaný song, který se na albu nenachází a bylo z něj hodně cítit Gerardovu starou tvorbu. Stálo za to vidět Gerarda tentokrát v dobré náladě, bohužel o několik let později.
 
Setlist: The Bureau, Action Cat, Zero Zero, Millions, Juarez, Drugstore Perfume, Stop Leaving, Piano (Jam), Brother, Get the Gang Together, How It's Going to Be, Maya the Psychic, No Shows a Snakedriver (cover od The Jesus and Mary Chain).
 
text: Barbora Částová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.