Share |

Gastro tip: Café Buddha

Příjemná Asie.
koláž/foto jk

Potřebují Vinohrady malou, příjemnou asijskou restauraci? Rozhodně ano!
Café Buddha je podnik otevřený teprve před pár měsíci. Má pobočky na Národní a v Balbínově  právě tam jsme to šli ochutnat.
Balbínova ulice proslula uzenou hospodou s kulturními akcemi, ale tenhle podnik - o kus dál, přes Vinohradskou - je něco úplně jiného. Tichý, malý prostor, jen pár stolů (můžte si vybrat, zda sedět na pohovce, klasické žili nebo stoličce). Milá obsluha znalá věci. A opravdu lákavý jídelní lístek plný klasických i fúzovaných jídel asijské kuchyně.
Co tu třeba mají? Jako předkrm vřele doporučujeme vařené fazole edamame, které už si konečně začínají získávat oblibu i u nás. Pokračovat můžete sushi, nebo některým z jídel z nudlí - jsou aromatická a dobrá a dostanete je v masité i bezmasé verzi. K pití třeba víno, nebo konvičku zeleného čaje s praženou rýží genmai-cha. Všechno, co jsme tu měli, bylo fajn - a nestojí to tu extra moc, za dvě tři stovky se najíte a napijete hodně a dobře. Podnik nabízí i rozvoz sshi a neb zabalení jídla s sebou, což je lákavá alternativa pro ty, kdo v okolí pracují a nebo třeba freelancují chtějí si dát lehký, čerstvý a zdravý oběd. Café Buddha slibuje, že bude příjemným místem, kam má smysl se vrátit.
-
Café Buddha
Balbínova 19, Praha 2, 120 00, otevřeno Po-Pá 11:30-21:30 (o víkendu jsou tu kurzy vaření!)
více na http://www.cafebuddha.cz a https://www.facebook.com/cafe.buddha.balbinova


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.