Share |

Galadegustace palác Žofín 2016 přilákala více než dva tisíce návštěvníků

foto pořadatel akce

Opět jsme se ujistili, že Češi mají rádi nejen levné výčepní lihoviny, ale i sofistikovanější nápoje. Vyrazili jsme na 16. ročník tradiční mezinárodní výstavy vín a destilátů, který se konal 28. ledna - poprvé v honosných prostorách paláce Žofín v Praze.
 
První dojmy: Narváno, i před vchodem hrozen lidí, v obou podlažích davy (horní patro, které hostilo prezentace vín, tím poněkud trpělo, vzduch nebyl zcela dýchatelný, ale sál je krásně zdobný). 
 
Líbilo se nám zejména v přízemí - nabízely se tu "kořalky" nejvyšší jakosti, ovšem u nás často málo známé. Ochutnali jsme několik skvělých ginů (od klasických, kde dominuje jalovec, přes různé kořeněné varianty, kde přibyly jak citrusy, tak třeba orientální koření). Potěšily nás kvalitní limonády, se kterými se dobré lihoviny vhodně kombinují. Pobavily nás ambaláže některých výrobků, nejvtipnější byl zahraniční nápoj s názvem Babička. 
Celkem tu bylo 20 barů a více něž 65 vystavovatelů. Jak méně známé brandy, tak věhlasná jména jako Vega Sicilia, Barone Ricasoli, Markus Molitor či champagne Deutz. Z oblasti destilátů zde bylo možné ochutnat zcela nový gin Joanne Moore - Thomas Dakin, legendární vodku Stolichnaya či špičkové rumy jako Flor de Caña a Ron de Jeremy. Vlastním značkám společnosti Premier Wines & Spirits jako Altfernet, Baron Hildprandt či lihoviny Liqvére ze Zámeckého lihovaru v Blatné byla věnována samostatná místnost. Naše tušení, že šípky pofrčí (protože už několik měsíců pijem šípkovou limonádu od FH Prager, je skvělá) potvrdil nový bylinný likér s extraktem z šípků z divokých růží Wilder, který bude na tuzemský trh uveden tento měsíc. Součástí galadegustace byla i prezentace nového bistra Premier Mercato, které bude otevřeno vbřeznu tohoto roku v pražském Karlíně.
www.1er.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.