Share |

Funktion One: barevný zvuk

foto Funktion One

 

Zvuk (Ozvučení) je slovo, se kterým je téměř vždy spojována černá či šedá barva, ne však u Funktion One.

 

Zde dominuje fialová a stříbrná.

Založeno stejnými lidmi, kteří v 70.letech přišli s původním názvem Turbosound ( ne současná nadnárodní společnost) , Johnem Newshamem ( který je mimochodem zvukařem kapely Underworld od jejich punkových začátku až do současnosti) a Tonym Andrewsem. Oba dva odešli z Turbosoundu a v roce 1992 založili Funktion One.

 

Od té doby Funktion one razili cestu k vyšší a vyšší efektivitě a kvalitnějšímu zvuku, a to tím že šli proti tradicím většiny ostatních společností, zejména proti digitálnímu zpracování. V dnešní době je digitální proces levný a snadno dostupný. Skoro jakékoliv ozvučení, které dnes můžete kdekoliv slyšet má vady ve zpracování designu reproduktorů , tyto vady jsou upravovány digitálně , protože je levnější a jednodušší opravit problémy se zvukem později než se snažit o čistotu a kvalitu zvuku už ve vývoji.

 

Funktion One se snaží ponechat v analogu vše co je jen možné a prochází pečlivým procesem ve vývoji tak aby reproduktory zněli naprsto skvěle už bez jakýchkoliv ekvalizérů. Systémy Funktion One jsou tím nejčistším zvukovým zážitkem, který můžete v dnešní době z PA systému slyšet. Přidání velmi osobitého nástavce středových boxů F1 ve tvaru sekery je součástí průkopnictví Research&Developement , odtud pochází celé jméno společnosti Funktion One Research.

 

Dalším charakteristickým rysem F1 je využití papíru pro středové reproduktory – nic nového- kromě toho že F1 je během pečlivého výzkumu moderních materiálů dokázali zdokonait tak, že hrají v mnohem vyšších frekvencích předtím než se změní na metal compression driver. . Toto dodává mnohem jemněší středový-zpěvový rozsah , který zní mnohem přirozeněji a detailněji než použití drsného zvuku metal compression driverů řinčících do okolí , se snahou reprodukovat lidský hlas.

 

Díky tomutu provedení , sledujeme jak se systémy F1 množí po celém světě a byly využity těmi nejprestižnějšími kluby jako například : Cielo v New Yorku, Berghain v Berlině, Beta v Denveru, nebo Space a Privilege na Ibize,  festivaly Creamfields,  Glastonbury, The Glade a kapelami jako Chemical Brothers, Massive Attack nebo Jamiroquai.

 

Abychom nechodili daleko, obrovská akce Transmission v Pražské O2 aréně byla exkluzivně poháněna systémem Funktion One dovezeným speciálně za účelem této události.

 

V poslední době se novým F1 systémem může pochlubit také klub Mecca.

 

Vice audio je v současné době jediná společnost v České Republice využívající produkty Funktion One. Na vlastní uši můžete tento systém slyšet 25ho Března na akci Proti Šedi v Goxu. Pokud máte zájem o bezplatnou ukázku nových Funktion one studiový monitorů, zavolejte nám!

 

viceaudio.com

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.