Share |

Fresh Film Fest: First Features frčí III.

 
Pražská přehlídka svěžích filmů se chýlí ke konci. Co bylo k vidění?
 
Ve Světozoru čtvrtý festivalový den odstartoval soutěžním sníkem Nežádoucí účinky. Odpoledne se pak promítal působivý dokument Věznice Írán o předloňských prezidentských volbách v Íránu. Hlavním tahákem večera ale bylo drama Winter's Bone odehrávající se někde na americkém zapadákově. Program nakonec odlehčil dokument Yesmeni napravují svět, počínání aktivistů ve filmu vzbuzovalo v publiku salvy smíchu.
 
Co nabídnout mělo i Kino 35 ve Francouzském institutu. Po osmi krátkých animovaných snímcích ze soutěžní kategorie Theatre Optique přišel na řadu hraný film Transfer, zařazený do soutěže Fresh Generation. Večer se pak promítal zajímavý snímek Monsters, který je tematicky podobný například oceňovanému filmu District 9.
 
Divadlo Ponec v sobotu nabídlo tři filmy, z nichž soutěžní byl pouze první - Jess + Moss, zvláštní formou vyprávěný příběh chlapce a dívky. Film o cestě mladého hrdiny postapokalyptickým světem plným upírů, nazvaný Země kůlů, pak sobotní program v divadle zakončil.
 
Počasí filmům tento den moc nepřálo, i když je pravda, že mnozí před deštěm utekli právě do kina na některou z projekcí. Bohužel právě kvůli dešti bylo zrušeno promítání v Letním kině v Riegrových sadech. Snímek Machotaildrop o skaterovi plnícím si svůj sen byl ale k vidění  v Divadle Ponec.
 
Zítra si přečtete srhnující materiál...

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.