Share |

Fleet Foxes míří do Prahy s šest let očekávaným albem

foto: pořadatel akce

Fleet Foxes míří do Prahy. Indie folková kapela, oceňovaná především pro své promyšlené texty a vokální harmonie, letos vydala dlouho očekávané album s názvem Crack-Up. Naživo si jej spolu s dalšími písněmi budete moci poslechnout 2. července 2018 ve Velkém sále Lucerny. Vstupenky budou v prodeji od pátku 15. prosince v 10 hodin v síti Ticketpro ve speciální vánoční nabídce za 890 Kč, po vyprodání bude k dispozici omezená kapacita early bird vstupenek za 990 Kč, poté standardní vstupné za 1190 Kč. 

Kapela se dala dohromady na předměstí Seattlu kolem roku 2006, kdy se Robin Pecknold na škole seznámil se Skylerem Skjelsetem. Do širšího povědomí se však dostali až v roce 2008 vydáním EP Sun Giant a následně debutového alba Fleet Foxes, které se umístilo na vrcholu mnoha žebříčků nejlepších alb roku. S druhou deskou Helplessness Blues se kapela rozrostla na šest členů. Nahrávka byla kritiky opět velmi pozitivně přijata a kapele přinesla dokonce nominaci na cenu Grammy.

Na třetí album Crack-Up, které je pojmenováno podle stejnojmenné eseje F. Scotta Fitzgeralda, si fanoušci po celém světě museli počkat celých šest let. Od první desky uplyne v roce 2018 deset let, které Fleet Foxes oslaví letním turné, v rámci něhož zavítají i do Prahy.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.