Share |

Filmem o Plečnikovi startuje série projekcí k Ceně Pavla Kouteckého

z filmu Drahý Mistře

Venkovním promítáním filmu Drahý Mistře - Josip Plečnik, architekt Pražského hradu o slovinském architektovi a urbanistovi na Pražském hradě startují 2. června ve 21.30 nominační projekce Ceny Pavla Kouteckého.

 

Finále jubilejního 10. ročníku patří tvůrcům a filmům: Giladu Baramovi s filmem Koudelka fotografuje Svatou Zemi, Kristýně Bartošové se snímkem Nebezpečný svět Rajka Dolečka, Haně Třeštíkové a její Mallory, Janu Foukalovi a filmu Amerika a Vitaly Manskymu s jeho dokumentem V paprscích slunce. V kategorii krátkých dokumentárních filmů byly nominovány snímky Strip Kateřiny Turečkové, Kohoutková Veroniky Liškové, Co dělat, když vlaky projíždí Karla Friise Forchhammera, Království banánových krabic Jana Vondráčka a Všechno skončí v jedné bedně režisérky Alžběty Kovandové. Organizátoři ceny promítnou veřejnosti všechny nominované filmy v rámci tzv. Kina Ceny Pavla Kouteckého 3. a 4. června v Letenských sadech a 6. a 7. června v kině Světozor v Praze.Filmy bude možné zhlédnout v Praze také v Tiskárně Na Vzduchu ve Stromovce, v Containallu pod Stalinem, v kavárně Potrvá v Dejvicích či v Unijazzu v Jindřišské ulici a v rámci regionálních projekcí v Poličce, Broumově, Třebíči, Plzni a Lounech.

Slavnostní vyhlášení vítěze Ceny Pavla Kouteckého proběhne ve čtvrtek 9. června od 19 hodin v Divadle Archa. Tento večer je také otevřen veřejnosti a je možné si na něj zakoupit lístek na pokladně Divadla Archa. 

 www.cenakoutecky.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.