Share |

Film VLK Z KRÁLOVSKÝCH VINOHRAD vyráží na turné po českých kinech!

Film získal v hlavní soutěži 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Zvláštní uznání poroty.
foto: Artcam

Poslední film režiséra Jana Němce – autobiografický opus Vlk z Královských Vinohrad, vstupuje ve čtvrtek 15. září do českých kin. Slavnostní premiéra proběhne ve středu 14. 9. v pražském kině Lucerna, o delegaci tvůrců ale nebudou ochuzeni ani diváci v dalších kinech.
 
V rámci akce VLK NA TURNÉ zamíří do vybraných regionálních kinosálů představit film divákům zástupci filmového štábu, mezi kterými budou například producent filmu Tomáš Michálek, dramaturg Jakub Felcman, druhý režisér Tomáš Klein, střihač Josef Krajbich, představitelka Ivany Trumpové Monika Sobotková a další.
 
První uvedení filmu proběhlo v rámci na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, kde snímek získal  Zvláštní uznání poroty. Mezinárodní premiéru bude mít film na prestižním Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu, který uvede velkou retrospektivu díla Jana Němce. /TRAILER/
 
Já vás moc zdravím. Právem se ptáte, proč se tenhle opus jmenuje Vlk z Královských Vinohrad - protože proto. Jsem totiž takový Leonardo di Caprio a Martin Scorsese v jednom. Vyprávím podobný příběh. Je o zlovolném sebestředném jedinci toužícím po slávě, penězích a hlavně po moci, velkém to afrodisiaku, na které jako mouchy se- dají krásná děvčata. Na ty jsem celý život byl a jsem. ...Chtěl jsem dobýt svět. V naší filmařské branži byli ještě dva podobní: Miloš Forman a Jirka Menzel. I o nich se něco dozvíte. Já se otevřu vám jen osobně. Pravda, nic než pravda. 
 
Proč Vlk a proč z Královských Vinohrad? Na Vinohradech jsem se narodil, žil a i teď se zde procházím. Ve školních dobách mi říkali Postrach Vinohrad. Teď o mě nikdo neví, proto se vám připomínám. Jak ve skutečnosti vypadám, jaký je obličej či ksicht, do toho vám s prominutím nic není, stejně mě bude hrát nějaký herec a to si pište, že Leonardo di Caprio to nebude. Ta moje hlavní třída, ta tepna života až k jeho konci, od svatováclavského koně ke strašnickému krematoriu a odtud ven do vesmíru je ta- kový Sunset Boulevard. Sunset Boulevard, který začíná ve špinavém Down Town v Los Angeles, projíždí Hollywoodem a končí v pacifickém oceánu při nádherném zá- padu slunce. Ale zůstaňme v Praze a při zemi.Jan Němec
 
SYNOPSE
Autobiografický film legendárního režiséra Jana Němce volně vychází z autorovy publikace Nepodávej ruku číšníkovi a pozoruje jeho životní příběhy od šedesátých let do současnosti. „Film má v názvu Vlka, tvora divokého, lstivého, neovladatelného. Vlk v rouše beránčím a naopak. Uvidíte místa činu, autentický dialog, autorský komentář, archivy pravé i falzifikáty. To, co bude ve filmu, se skutečně stalo a John Jan to sku- tečně prožil. I když, pravda, občas to trochu nafouknul.
 
REŽIJNÍ EXPLIKACE
Režijní výklad je prostý. Žádná úcta k zavedeným filmovým postupům. Natočil jsem pokojně a disciplinovaně filmy – O slavnosti a hostech, Kafkovu Proměnu. Zde máme děj a příběhy časem prověřené v knize tištěné. Takže znovu na frontu. Show must go on – to je ta režijní metoda. Uvidíte místa činu, autentický dialog, autorský komentář, archívy pravé i falzifikáty. Bang!
 
Při natáčení, realizaci nám nepůjde o historickou věrohodnost, dobovou pravdivost, ale při současném natáčení s doplněním několika důležitých hracích dobových re- kvizit vytvořit nikoliv kopii ale ducha, image, atmosféru dané minulé doby. Zachytit génia loci těchto míst. Film není náhodná koláž, ale přesně připravená podívaná.
 

Námět, scénář, režie: Jan Němec / Pomocný režisér: Tomáš Klein / Kamera: Jiří Maxa / Střih: JosefKrajbich / Výtvarnice kostýmů: Tereza Kučerová / Zvuk: Dominik Dolejší / Producent: Tomáš Michálek(MasterFilm) / Hrají: Jiří Mádl, Karel Roden, Martin Pechlát, Tatiana Pauhofová, Gabriela Míčová,Markéta Janoušková, Jiří Menzel, Jiří Bartoška / Stopáž: 68 min. / Země: ČR, Slovensko, Francie
 
VLK NA TURNÉ – seznam kin:
20. 9. SEMILY, kino Jitřenka
20. 9. TURNOV, kino Sféra
21. 9. BRNO, kino Art
22. 9. PARDUBICE, Divadlo 29
23. 9. KRNOV, kino Mír
24. 9. OSTRAVA, Minikino


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.