Share |

Film Sacro GRA má Zlatého lva. A svou fotoaplikaci Moje dálnice

foto: pořadatel akce

Vyfoťte svoje cesty a nechte je zazářit na slavnostní premiéře vítězného filmu benátského festivalu!
 
Vítěz posledního benátského filmového festival se ve filmovém světě postaral o velké překvapení! Poprvé v celé historii festivalu, sahající až do roku 1932, si sošku Zlatého lva odnesl dokumentární film a s ním i jeho režisér Gianfranco Rosi. Ten se jako první dokumentární tvůrce zařadil mezi slavné nositele Zlatého lva, jakými byli Jean-Luca Godard, Luis Buñuela či ze současnosti jsou Darren Aranofsky a Sofie Coppola.
 
Vítězný snímek, sledující život okolo hlavní dopravní tepny Grande Raccordo Anulare obemykající Řím, nyní míří také do českých a slovenských kin. Svoji filmovou premiéru si u nás odbude originální formou. V jeden jediný den, v pondělí 5. května, se objeví naráz v kinech, v TV na Film Europe Channel a online na portálu DAFilms.cz.
 
Netradičně, ale hlavně aktivně, mohou do filmové premiéry vstoupit také sami diváci. Prostřednictvím fotoaplikace MOJE DÁLNICE mají možnost emailem zasílat vlastní fotografie vyprávějící příběhy osob a míst z cest"jejich" dálnicí.
 
Náhodná setkání na pumpách, tváře řidičů v ranních kolonách, krajina orámovaná okýnkem auta, ale i výběr specialit v dálničních motorestech, to vše utváří jedinečnou mozaiku života na cestách.
 
Vezměte proto do rukou mobil či foťák a zdokumentujte svoje každodenní i netradiční cesty! Zkuste vdechnout nečekaný život dálnici stejně tak, jak se to podařilo Gianfranco Rosimu.
 
Fotky (v libovolném množství) zasílejte jako emailovou přílohu na adresu mojedalnice@sacrogra.cz. Váš fotodokument pojmenujte v předmětu zprávy a sledujte narůstající filmovou fotogalerii.
 
Vybrané fotografie budou promítnuty během premiéry filmu Sacro GRA v pondělí 5. května od 20.30 hodin v 6 českých a slovenských kinech v Praze, v Brně, v Hradci Králové, v Olomouci, v Děčíně a v Bratislavě!
 
A jaký je život okolo vaší dálnice?
https://www.flickr.com/photos/madalnice_sacrogra/
 
Jak do filmové galerie přihlásit fotky?
1. Fotografie uložte jako přílohu emailu.
2. Pojmenujte předmět emailu tak, jak chcete, aby byly fotky pojmenovány v galerii.
3. Email s přílohou a vyplněným názvem předmětu zašlete na adresu: mojedalnice@sacrogra.cz.
4. Filmovou fotogalerii s vašimi fotkami sledujte na: https://www.flickr.com/photos/madalnice_sacrogra/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.