Share |

Film o Amy Winehouse bude v telce.

Božský hlas, hamižný otec a prachmizerný partner. ČT art uvede film o Amy Winehouse.
 
V sobotu 18. března připomene ČT art ve 20.20 hod. hudební ikonu Velké Británie Amy Winehouse, která téměř před šesti lety zemřela a rozšířila tzv. Klub 27. Celovečerní dokument AMY (naše nadšená recenze je zde) ukazuje, kromě všeobecně známého mediálního obrazu zpěvačky, také její dvě největší životní touhy – věnovat se hudbě a najít opravdovou lásku.
Britský režisér Asif Kapadia ve svých filmech nechává své hrdiny promlouvat zejména prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů. Nejinak tomu je i v případě filmu o Amy Winehouse, kde využil četné rozhovory a především písně s texty, které vždy reflektovaly aktuální události zpěvaččina života. Tvůrci Asif Kapadia a James Gay-Rees získali v loňském roce za snímek AMY Oscara v kategorii Celovečerní dokument.
 
Dokument Amy ukazuje vzestup a pád sedmadvacetileté superhvězdy britského neosoulu, která i když stihla nahrát pouze dvě alba (Frank a Back to Black), zanechala po sobě nesmazatelnou stopu. Navrátila totiž jazz a soul opět na přední příčky hitparád a podle mnohých publicistů otevřela britským zpěvačkám, v čele s Adele, cestu na americký hudební trh, kde přes deset let od úspěchů Annie Lennox žádná z nich tak výrazně neuspěla. Její poslední nahrávkou byl jazzový duet evergreenu Body and Soul s Tony Bennetem, jejím obrovským hudebním vzorem.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.