Share |

Film Baby Driver bude uveden ve Varech

foto: Falcon

Snímek režiséra Edgara Wrighta Baby Driver bude uveden na letošním 52. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. V hlavních rolích se představí Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Bernthal, Eiza González, Jon Hamm, Jamie Foxx.


Snímek vypráví příběh mladého talentovaného řidiče, zvaného Baby (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu. Ve své práci je tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda.

Film Baby Driver ale není ani zdaleka přímočarou záležitostí. Vysoce stylizovaný snímek nabízí nejen očekávatelné napínavé automobilové honičky a dokonalé přestřelky, ale současně i zcela specifickou vizuální stránku. Valná část akčních scén ve filmu Baby Driver je navíc synchronizována s rytmem třicítky hudebních skladeb, které vybral sám režisér Edgar Wright. „Vždycky jsem měla moc ráda Edgarovy filmy, takže když jsem dostala tuhle nabídku, byla jsem z toho nadšená,“ říká herečka Lily James, „myslím, že je to pravděpodobně ten nejvíc cool film, v jakém se kdy objevím.
 
Ve svém novém filmu Edgar Wright (režisér filmů jako Soumrak mrtvých nebo Jednotka příliš rychlého nasazení, který vzdoruje zařazení do jakékoliv žánrové krabičky), pracoval s minimálním využitím CGI (digitálních triků), aniž by ubral na napětí. Kaskadérské kousky, akční scény a automobilové honičky realizoval, tak dokonale, že po novinářské projekci v Hollywoodu se ozval nejenom potlesk, ale i uznání: „Tarantino na steroidech“.                               
Do českých kin bude film uveden 27. července 2017
/TRAILER/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.