Share |

Festpack @ Proti šedi

foto: Festpack

"Festpack prapůvodně vzniknul jako kapsa na tabák. Před několika lety jsem se nechala inspirovat jedním, ne úplně dokonalým pouzdrem zasedla jsem ke stolu se všemi kuřáckými proprietami a pravítkem a navrhla si pouzdro nové. Takové, které tabáku opravdu sedlo. Potýkala jsem se ještě se dvěma problémy: kapsa na filtry se zavírala na jezdící zip, který se po chvíli intenzivním používáním zničil, stejně tak suchý zip, který zavíral celou kapsu…," říká Anička Němcová.
 
 
"Nebyla jsem osvícena najednou a řešení nepřišlo hned, ale věřím, že když máme otázky, nalézáme na ně také odpovědi.
Začala jsem uvažovat o magnetech jako možnosti zavírání - jde totiž nakonec o jediné trvanlivé zavírání, které neztrácí časem svou funkčnost! A jak se mi podařilo zavřít kapsu na filtry i bez zipu? Přeložením látky… Vznikla tak naprosto jednoduchým způsobem kapsa, ze které nic nevypadne a přesto ji nemusíte zavírat zipem.," dodává Němcová.
 
Festpack je mimojiné geniální kapsa na telefon, doklady, peníze, kapesníčky i klíče. Můžete ho na sebe připnout několika způsoby, podle toho, který se vám zrovna hodí. Jako kabelku, na pásek, na očka u kalhot na karabiny nebo na ručně pletený náramek.
 
"Zahodila jsem tedy všechny kabelky a ušila si i batoh - batohy jsem do té doby bojkotovala. Mám to nejdůležitější na jednom místě a při ruce. Takže s taháním desetikilových kabelek a laptopů na rameni je konec!," říká Anička Němcová, zakladatelka projektu.
 
Když se Anička Němcová rozhodla, že bylo dost práce v korporátu, rozdla se nastartovat úplně nový projekt. Nesmířila jsem se s myšlenkou, že má nápad na dobrý produkt, který nechá po tisíci kusech ušít v Číně, chtěla, aby tak unikátní produkt vznikal v dobrém zázemí, lokálně a nejlépe aby jeho výroba podpořila nějaký fungující společensky prospěšný projekt. Díky tomu se dostala k chráněným dílnám a navázala spolupráci s ústeckou Fokus Labe, která pro ně Festpacky s láskou šije od letošního jara.
 
Podpořit tuto unikátní výrobu můžete ZDE, na portálu HITHIT.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.