Share |

Festival LA PELÍCULA spouští předprodej, uvede Saurovu poctu tangu i první kubánské sci-fi

První kubánské sci-fi, mrazivý argentinský horor, emotivní pocta tangu z dílny Carlose Saury, cenami ověnčené filmy baskické produkce či trojice snímků jednoho z nejvýraznějších současných španělských tvůrců Julia Medema. 11. ročník festivalu LA PELÍCULA nabídne již za dva týdny českým a moravským divákům bohaté filmové hody a představí jim výběr toho nejzajímavějšího z aktuální španělské a latinskoamerické kinematografie.
 
La Película odstartuje v úterý 16. února v kině Světozor a slavnostní zahájení bude patřit dramatu Ma Ma s Penélope Cruz v hlavní roli. Film přijede osobně představit režisér snímku Julio Medem a vedoucí výpravy Montse Sanz. Po české premiéře na festivalu La Película bude Ma Ma uvedena do kin v distribuci Aerofilms. Kromě Medemova nejnovějšího filmu budou mít diváci v rámci festivalového programu také příležitost zhlédnout i jeho starší snímky Sex a Lucía a Zrzavá veverka.
 
Festival La Película se uskuteční od 16. do 21. února v pražském kině Světozor. Od 18. února do 21. února budou španělsky mluvené filmy k vidění v brněnském kině Scala, mezi 25. a 27. únorem se přehlídka usídlí v kině Central v Hradci Králové a závěr festivalu bude od 1. do 3. března patřit ostravskému Minikinu. Vstupenky pro pražskou část přehlídky je možné již nyní rezervovat prostřednictvím webových stránek kina Světozor. Kompletní program k dispozici na /WEB/ a na /FB/. Festival pořádají Velvyslanectví Španělska v Praze, Institut Cervantes a kino Světozor.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.