Share |

Festival Jeden svět má znělku

Přípravy třináctého ročníku festivalu Jeden svět vrcholí
Do kina!
jedensvet.cz

Minulý víkend se v pražské kavárně NOD uskutečnilo natáčení znělky k letošnímu ročníku festivalu Jeden svět, který se bude konat tradičně v Praze od 8. do 17. března. 

V průběhu festivalu je v plánu uvedení celkem 107 dokumentů z téměř čtyřiceti zemí celého světa, a to jak v soutěžních, tak v tematických kategoriích. Tyto filmy byly porotou vyselektovány z více než 1 600 přihlášených snímků.

Festival bude probíhat nejen v Praze, ale i v dalších 34 městech České republiky (seznam naleznete zde)

Mezinárodního festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět je dnes největším lidskoprávním filmovým festivalem v Evropě a jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy a celé České republiky. Každoročně se snaží podporovat kvalitní dokumentární filmy se sociální, politicky angažovanou a lidskoprávní tematikou.

Letos má ústřední motto "Vaše energie je potřeba jinde" a tato teze dala vzniknout již zmíněné znělce. Nebudeme prozrazovat zápletku, která je smutně pravdivá, neb hospodařit s časem umí jen málokdo z nás. Co ovšem za zmínku stojí, je hudební stránka věci. Autorem hudby k letošní znělce je totiž Ondřej Anděra aka Sifon z tolik oceňovaných WWW. Jeho zvukopis je znát a  ze znělky se tak jeho přínosem stalo nefalšované umělecké dílo.

Pro úplnost dodejme, že znělka vznikala v režii Ondřeje Provazníka a Martina Duška a hlavní hrdinkou je Kristýna Liška-Boková.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.