Share |

Festival íránských filmů se přesouvá do Brna. Kino Scala ho bude hostit 17. a 18. ledna

foto: pořadatel akce

Již potřetí se Festival íránských filmů vrací za diváky do brněnského kina Scala.Ve dnech 17. a 18. ledna uvede to nejlepší z íránské kinematografie posledních dvou let v čele se snímkem Asghara Farhadího Salesman (Klient), který je nominován na Zlatý Glóbus 2017.

Z více než 600 snímků jsme pečlivě vybrali 4 nejpozoruhodnější díla íránských filmařů, která zhlédla publika festivalů po celém světě včetně těch nejprestižnějších, jako je Mezinárodní filmový festival v Cannes a Berlinale.Všechny filmy v sobě nesou něco z íránské kultury a historie, každý režisér však tvoří svůj vlastní íránský svět a prokazuje tak, že vlast člověku koluje v žilách,“ říká programový ředitel Festivalu íránských filmů Kaveh Daneshmand.

V úterý 17. ledna od 18 hodin zahájí brněnskou část festivalu snímek Asghara Farhadího Salesman (Klient), který byl v loňském roce uveden premiérově na festivalu v Cannes a je nominován na Zlatý Glóbus 2017.
Na něj od 20:30 naváže projekce filmu Nahíd (Nahid) režisérky Idy Panahandeh, představený rovněž v Cannes v roce 2015.

Ve středu 18. ledna od 18 hodin uvede kino Scala snímek Já (I) od Soheila Beiraghího a od 20:30 nejnovější film Maniho Haghighiho Příchod draka (A Dragon Arrives!), který měl premiéru na festivalu Berlinale 2016.
 
/PROGRAM/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.