Share |

Festival Echoes na Flédě uvítá návrat Siriusma

Klub Fléda v rámci festivalu Echoes bude hostit velký návrat do světa elektronické hudby. Producent, blázen do starých analogových kláves, graffiti umělec a ilustrátor Siriusmo se po letech vrací na klubová pódia. 20. dubna představí v Brně svoji novou desku Comic, která dokazuje, že neztratil nic ze své potrhlosti - pohrává si s diskem, technem, funky i hip hopem a výsledkem je elektronický experiment rozverných tanečních kompozic. Show doplní unikátní vizuál od Pfadfinderei, kteří prosluli projekcemi pro Moderat, Modeselektor a Boys Noize. Vstupenky v předprodeji na goout.cz, smsticket.cz a v Indies.
 
Berlínský umělec Siriusmo aka Moritz Friedrich se na vrcholu kariéry zavřel do elektronické jeskyně, jak přezdívá svému studiu, a vzdal se veřejného vystupování. Krátká ale významná vsuvka v jeho kariéře představovala v roce 2015 spolupráce s Modeselektor, s nimiž spojil síly v projektu Siriusmodeselektor a projeli spolu napříč celou Evropou, od Glastonbury po Sónar.
 
Nyní po 4 letech přichází s novým albem Comic. Koncept, název i obal desky je úzce spojen s výtvarnými aktivitami Siriusma – je barevné, veselé a ulítlé. Zachovává si však na něm svůj styl, v němž inovátorsky mixuje elektronickou hudbu napříč žánry.
 
Siriusmo vydává pod věhlasným berlínským nakladatelstvím Monkeytown Records. Každopádně jak sám o své tvorbě říká: ,,Na každé desce je jedna písnička, která se mi líbí pořád, zbytek je odpad.“  Desce Comic předcházela úspěšná nahrávka Enthusiast z roku 2013. Siriusmo vedle toho vytvořil slavné remixy Moderat, Scissor Sisters nebo Digitalism, spolupracoval s Jeanem-Michelem Jarrem a podílel se na posledním albu Mr. Oiza.

Festival elektronické hudby Echoes, který pořádá pravidelně klub Fléda, představuje nejaktuálnější zahraniční projekty a nadějné české talenty elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.
 
Echoes: Siriusmo (DE), 20. dubna 2018, 21:00
Facebook událost

  1. PŘEDPRODEJ: 350 Kč (+ poplatky sítě)

 

  • Hostel ELEVEN, Dominikánská 11, (denně 8-22h, bez poplatků)
  • INDIES, Poštovská 2
  • GOOUT.cz
  • SMSTICKET.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.