Share |

Festival Botana Mexicana v prostoru NoD nabídne ochutnávku ze současného Mexika

pozvánka

Pražský prostor NoD hostí ve dnech 6. až 8. června přehlídku Botana Mexicana, která uvádí výběr představení, performancí, audiovizuálních instalací i kulinářských lahůdek, které reprezentují současnou mexickou společnost a kulturu. Festival Botana Mexicana je v Praze organizován Exchange Committee CZ - MEX a jeho akce budou probíhat vedle prostoru NoD na dalších místech Prahy od 2. do 24. června.

Teatro NoD představí tři výrazné mexické umělce: Olgu Gutiérrez, Alonsa Alarcóna a Zuadd Atalu a uvede jejich tři projekty balancující na pomezí audiovizuální performance a pohybového a tanečního divadla, které se vyjadřují ke stavu mexické společnosti i vládnoucího systému.

Představení uváděná v Teatru NoD diváky seznamí s tím, jak sami Mexičané vnímají současné problémy své země. Jakým způsobem se vyrovnávají s masově rozšířenými obavami, zneužíváním moci, beztrestností a beznadějí do budoucna? Jak můžeme zachovat pro příští generace bohaté kulturní dědictví pod tlakem kultu médií? Zejména Olga Gutiérrez se pokouší zabránit úzkosti z budoucnosti skrze pozorování čistě současného momentu ve své taneční performanci s občansko-aktivistickým podtextem We Are Here/Jsme tady, jež je na programu 6. června.

Zuadd Atala zachraňuje svojí identitu z hrobu masivní sebediskriminace ve své taneční performanci If I will only live once, I want to be blonde/Pokud mám žít jen jednou, chci být blond, které ve světové premiéře uvede 8. června v Teatru NoD. Umělec Alonso Alarcón čerpá sílu z kulturního dědictví, aby mohl čelit individuálním problémům současnosti, ve svém tanečním představení doplněném živou hudbou Firefly Glass/Sklo světlušek, které si v Teatru NoD také odbyde svou světovou premiéru 7. června.

Doplňkem k těmto uměleckým lahůdkám budou i lahůdky kulinářské, které budou návštěvníci festivalu Botana Mexicana ochutnat po každém z představení společně s dávkou uměleckých videí, která budou promítána ve foyer Teatra NoD.

Vstupenky na představení festivalu Botana Mexicana v Teatru NoD v ceně 200 Kč a 150 Kč pro studenty jsou v předprodeji v síti Ticketportal nebo ke koupi prostřednictvím služby SMS Ticket.

K zakoupení je i permanentka na všechna tři představení za zvýhodněnou cenu 450 Kč, která je k objednání na e-mailové adrese prnod@roxy.cz.

www.nod.roxy.cz

www.botanamexicana.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.