Share |

Fashion&Design Festival žije barvami

Online počin Fashion&Design Festival má další edici. Tentokrát jsou tématem BARVY.
Fashion&Design Festival je přehlídka módního i dalšího designu, která nabízí inspirativní prezentace návrhářů z celé ČR, Slovenska, ale i z Nizozemí, Německa a dokonce Singapuru.
Je zajímavou alternativou akcím, které vyžadují, abyste se někam hnali a pečlivě si vše dokumentovali. Fashion&Design Festival nabízí možnost v klidu prohlédnout všechny prezentace, přečíst si vyjádření autora i diskutovat s ostatními.
 

Jaký je aktuální díl? Přihlášených bylo opět hojné množství a co se barev týče, neboť právě o ně v říjnu jde, jednoznačně vítězily černá a bílá. A rozhodně nečekejte nudu!
 
Fashion&Design Festival je virtuální výběrová přehlídka módy, designu a tvorby návrhářů a studií. Umožňuje prohlídku instalací on-line se všemi výhodami, které internet nabízí. O vystavovaných předmětech i vystavovatelích můžete bouřlivě diskutovat a někteří autoři vás dokonce nechají nahlédnout i pod pokličku své tvorby.
Zajímavé nejsou vždy jen objekty, ale i příběhy umělců a vzniku jejich děl. Také proto má na webu www.fdfestival.cz každý autor prostor pro popis své tvorby.
Co uvidíte na Fashion&Design Festivalu No. 3?
Od 10. října do 9. listopadu můžete ve virtuálních expozicích navštívit celkem 20 instalací jednotlivých autorů nebo studií.
Ze světa módy se můžete těšit na poměrně novou značku bot, Shoedaism, která přináší kolekci Woven Fruits, jež byla představena v rámci přehlídky Terezy Rosálie Kladošové na podzimním MBPFW 2015. Autorka značky, Karin Říhová, říká, že miluje ženskost, razanci a nadsázku a dodává: "Prostor mezi nohou a zemí je prostorem pro hru s pevnými pravidly."
Další zajímavou expozicí z oblasti módy je práce Michaely Čapkové, studentky pražské UMPRUM, která ve své kolekci propojuje pánský pracovní oděv 20. let z území tehdejšího Německa a typicky český kanafas.
Jistě nepřehlédněte ani práci Denisy Nové, která umístila do virtuálních prostor Fashion&Design Festivalu svou kolekci na jaro/léto 2016, kterou jste mohli vidět také na MBPFW 2015 v prostředí štvanického skateparku. Denisa v kolekci pracovala s luxusním nebarveným hedvábím v kombinaci s černými saky.
Za design musíme jmenovat Cyrila Dunděru, který přichází se svým projektem Paper bag. Mladý autor, tou dobou na stáži ve Švédsku, se inspiruje minimalismem a jednoduchými tvary. Paper bag zaujme na první pohled plastičností a hned na ten druhý okouzlí funkčností a množstvím variací, které nabízí.
Galerie KusKovu na české virtuální půdě představuje britský porcelán z dílný Maggie Andrews a smalty Magdalény Urbanové.
Z designu nábytku se opět můžete těšit z expozice internetového obchodu Novoretro, které vdechuje starým kouskům nový život a nejen to, dokonce z nich dělá naprosto moderní kousky, které prostě chcete mít doma!

Architektonický soudek tentokrát nabízí THE TREEHOUSE firmy Baumraum, který vám umožní vyzkoušet si život v korunách stromů tak, abyste byli přírodě zase o kousek blíž.
Tentokrát se vedle užitého umění můžete těšit i na ryze estetickou práci Tamary Schreiberové, finalistky Mezinárodní malířské soutěže. Talentovaná malířka je navíc od letošního roku součástí Rembrandt’s Dog’s List a Fashion&Design Festival vám zprostředkuje úžasný zážitek z říše jejího kouzelného akvarelu.
Na zmiňované, ale i další umělce a jejich práci, se můžete podívat v online expozicích Fashion&Design Festivalu na webových stránkách www.fdfestival.cz.
 www.fdfestival.cz 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.