Share |

FakeHacks, akce za pravdivé informace

foto Ackee

Vývojářská firma Ackee pořádá ve dnech 19.–20. ledna hackathon na téma Fake news ve svých karlínských kancelářích.
Jedná se o cca dvacetihodinovou akci, při níž programátoři ve spolupráci s datovými analytiky, designéry a žurnalisty intenzivně pracují na zadaném projektu. Cílem je vytvořit aplikaci, která pomůže v odhalování fake news (lživých informací) a poskytne tak veřejnosti co nejpravdivější informace bez zkreslených faktů.
 
“Nemáme žádná omezení kromě tématu. Vzhledem k blížícím se prezidentským volbám je problém fake news ještě naléhavější. Naším cílem není vyvinout složité aplikace pro velké korporace ani převratné inovativní systémy, ale něco, co bude pro danou problematiku dávat smysl. Jde o vytvoření prvního prototypu, který může být začátkem něčeho prospěšného,” dodává Petra Knýblová, PM v Ackee.
 
Ackee na hackathonu spolupracuje s Nadačním fondem nezávislé žurnalistiky a Nadací Open Society Fund. Technologickým patrnerem je Google.
 
Zájemci se mohou registrovat na www.fakehacks.eventbrite.com do 7. ledna 2018. Přihlásit se mohou jak jednotlivci, tak celé (max. 4členné) týmy. Své projekty budou během hackathonu konzultovat se zkušenými mentory z oblasti médií a technologií. K dispozici bude účastníkům po celý den relax zóna s občerstvením, ping pong, šipky a střešní terasa s výhledem na Prahu.

 
Pro bližší informace o hackathonu navštivte webové stránky www.fakehacks.cz nebo sledujte FB událost “FakeHacks – za pravdivé informace!”

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.