Share |

Expozice UMPRUM vyhrála International Fashion Showcase 2016

foto UMPRUM

Last Fata Morgana vyhrála International Fashion Showcase 2016
19. února až 23. února 2016 v prostorách Somerset House, Londýn
/FOTKY/
 
 
 
 
Výstava Last Fata Morgana, kterou pro přehlídku International Fashion Showcase připravil se studenty a absolventy UMPRUM Pavel Ivančic, získala hlavní ocenění. 
 
Přehlídka, která probíhá v rámci London Fashion Week, se letos nesla v duchu tématu „Fashion Utopias“ a prezentovaly se zde instalace mladých návrhářů z 24 zemí. Hlavní ocenění přehlídky udělila porota složená z nejvýznamnějších osobností módního světa v čele se Sarah Mower expozici Last Fata Morgana Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. 
 
„Je to fantastický úspěch, zvlášť když jednotlivé expozice ostatních zemí tvořili již renomovaní návrháři a v našem případě cenu obhájila skupina studentů a čerstvých absolventů UMPRUM. Velkou poctou pro nás bylo i přirovnání Sarah Mower k Central Saint Martins College.“ Popisuje úspěch projektu jeho kurátor Pavel Ivančic, který na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze působí i jako vedoucí Ateliéru módní tvorby.
 
„Tento úspěch má pro naši školu mimořádnou hodnotu a je jen důkazem, že kvalita ateliérů módního a textilního designu v posledních letech na naší škole stoupá. Jsem velmi potěšen, že se do povědomí po ateliérech zabývajících se průmyslovým a produktovým designem, sklem nebo porcelánem dostává i módní tvorba, a to nejen v Čechách, ale hlavně ve světových metropolích jako je Londýn“ komentuje ocenění rektor UMPRUM prof. ak. arch Jindřich Smetana. 
 
Expozice Last Fata Morgana bude již na konci měsíce dubna k vidění v Galerii Smečky. Pavel Ivančic a jeho tým ji pro tuto příležitost chystají rozšířit. Mimo jiné budou na plánované výstavě i fotografie fotografky Karin Zadrick a Bet Orten, která pro tuto příležitost připravila speciální fotosérii na mořském pobřeží se stejným názvem Last Fata Morgana. 
 
K výstavě byl v Nakladatelství UMPRUM vydán katalog s fotografiemi Karin Zadrick a grafickou úpravou Jiřího Mocka. 
 
Přehlídka International Fashion Showcase je pořádána každoročně ve spolupráci s Britskou radou a British Fashion Council (BFC). Výstava vznikla za spolupráce Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze a Českého centra Londýn, které se na International Fashion Showcase podílí již potřetí.
 
Kurátor výstavy: Pavel Ivančic
Vystavující: Tereza Rosalie Kladošová (Ateliér módní tvorby), Karolína Juříková (Ateliér designu oděvu a obuvi), Monika Krobová (Ateliér designu oděvu a obuvi), Sofya Samareva (Ateliér grafického designu a nových médií), Markéta Kratochvílová (Ateliér K.O.V.) a Filip Jakab (Ateliér módní tvorby) a Antonín Šimon (Ateliér designu oděvu a obuvi)
Architektonické zpracování výstavy: Aleš Kachlík (Ateliér produktového designu)
Fotografie: Karin Zadrick
Grafické zpracování Katalogu: Jiří Mocek (Ateliér grafického designu a vizuální komunikace)
 
Další informace o výstavě: https://www.umprum.cz/web/cs/uzite-umeni/modni-tvorba/last-fata-morgana-3087
 
 
 www.umprum.cz
  VŠUP - Vysoká|škola|umělecko-průmyslová|v|Praze
O Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze
Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze byla založena v roce 1885. Po celou dobu své existence se řadí mezi nejkvalitnější vzdělávací instituce. Důkazem je množství úspěšných absolventů, kteří patří mezi respektované odborníky s prestiží přesahující hranice České republiky. Škola je rozdělena na šest kateder – architektury, designu, volného umění, užitého umění, grafiky a teorie a dějin umění. Jednotlivé katedry se dále člení na ateliéry dle své odborné specializace, vedené uznávanými osobnostmi.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.