Share |

Evropská jazyková cena Label má vítěze

Na tiskové konferenci k 10. výroči Evropského dne jazyků bylo několik českých projektů oceněno Evropskou jazykovou cenou Label. Oč jde?
Cena podporuje inovativní projekty z oblasti jazykového vzdělávání. Jedná se o výuku jazyků na všech stupních, od mateřských škol  až po vysoké - cenu může získat jakákoli instituce, která se věnuje výuce jazyků.
Letos získalo ocenění šest různých projektů. Obzvlášť nás zaujal Pride And Prejudice.
Šlo o mezinárodní spolupráci škol z několika zemí, jejímž cílem bylo učit studenty překonávat předsudky vůči cizincům. Paní Vendula Kopecká ze Školy mezinárodních a  veřejných vztahů Praha, kteýr ho přijela představit, si pochvalovala, že díky setkávání například s mladými lidmi z Turecka poznali studenti přirozenou formou, že jiná barva pleti či jiná víra nemusí znamenat, že ostatní jsou jiní lidé.
Web tohoto projektu s popisem aktivit i výsledky spolupráce najdete na www.prideandprejudices.com
Zajímavé spojení výuky jazyků a setkávání kultur představila i Miroslava Filipi ze ZŠ Hrochův Týnec - její žádi připravili čtyři čísla mezinárodního časopisu, díky kterému sdíleli svoje nápady se studenty z jiných zemí; úspěšné bylo třeba vaření podle receptů od studentů z ciziny.
Více o Evropské jazykové ceně Label najdete zde na stránkách NAEP (Národní agentura pro evropské vzdělávací programy). Soutěž pokračuje dál, takže je možné přihlásit nové projekty, které jsou oceněny i finanční odměnou.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.