Share |

Epilog Pod čarou 6

Fotoreport z 6. ročníku Pod Čarou a výzva pro ročníky budoucí slovy organizátorek.
malba Sergej Kianitsa, foto Jan Taimr
malba Sergej Kianitsa, foto Jan Taimr

V pátek 14. ledna proběhl v Trafo Aréně v pražských Vysočanech již Šestý ročník kulturní akce Pod Čarou. Průběh akce jsme od počátku na Protišedi sledovali. Požádali jsme organizátorky výstavy o malé shrnutí celého podniku a jejich vizi do budoucna.

Epilog k 6. ročníku Pod Čarou 2010, vlastními slovy organizátorek.

Vernisáž šestého ročníku máme za sebou! Z pohledu nás organizátorů vše proběhlo bez problémů, policie přijela pouze jednou, nikdo nebyl zraněn. Pardon... teď vážně.

Jsme rádi, že váš zájem o projekt od minulého roku neopadl, sešlo se nás opravdu hodně a vaše ohlasy byly kladné. Když bychom měli porovnat ročníky minulé a tento, byla výstava poněkud minimalističtější. Hlavně díky většímu procentu odpadlíků, kteří svojí práci nakonec nepresentovali, což nás mrzí.  Chtěli bychom tímto apelovat na další generaci. Výstava bude taková, jakou si jí uděláte!

Letošního ročníku se s konečnou platností zúčastnilo 22 vystavujících hlavně z oboru malby a fotografie. Zastoupena byla socha, grafický design, design keramiky a porcelánu, a film. Vernisáž splnila i svou kulturně společenskou funkci a doprovodný program bavil návštěvníky až do ranních hodin a některé jedince možná i déle.

Pokud vám přijde, že projekt má smysl, zůstaňte věrni a zachovejte nám přízeň. Těšíme se na další ročník!

autorky epilogu Terezie Honsová a Lenka Šindelářová

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.