Share |

EPILÁTOR PANASONIC ES-ED96. Jaký je?

Od hlavy k patě (doslova)

Epilátory jsou na trhu už desítky let a výrobci stále přicházejí s novými modely. Více funkcí, méně bolesti, lepší účinnost, kratší nabíjení... Funkcemi nadupaný Panasonic ES-ED96 patří mezi nejpokročilejší typy. Rozhodli jsme se, že kromě našeho názoru i porovnáme recenze na řadě zahraničních webů a zkusíme zjistit, na čem se autoři shodují.
 
Po delším úsilí a odfiltrování jednovětých výkřiků pro vás máme přehled informací a zkušeností z celého světa. I nám se přístřoj líbí, ostatně Panasonic je v oblasti pánského i dámského holení pojem už dlouho. A tenhle strojek je špička. Pojďme se na přístroj podívat blíže.
 
Co to je?
Epilátor pro mokré i suché používání. Má 48 pinzetek.
Kromě epilace má holicí hlavy s několika nástavci.
Epilační hlavice je výklopná, což usnadní používání v nerovném terénu.
Unikátem je nástavec na péči o chodidla - funguje podobně jako jednoúčelové strojky na suchou pedikúru, tedy obrušuje přebytečnou kůži.
Dále má Panasonic ES-ED96 nástavec s kulatým kartáčem pro čištění pleti - mnozí tvrdí, že drbáním jemným kartáčkem vyčistíte obličej úplně nejlépe. Štětinky jsou samozřejmě velice jemné.

 
Jak funguje:
Použití je možné nasucho i namokro (v teplé sprše epilace bolí méně a pro mnohé znamená také menší podráždění kůže. Je možné epilovat také s pěnou, což pro někoho může zlepšit snesitelnost celé procedury).
Kromě epilace je tu možnost holení a také zastřihování, takže své požadavky na úpravu vyřešíte jedním přístrojem.
Je to multifunkční strojek, zdaleka ne jen na holení a epilaci - jeho motorek se využívá i na další kosmetické funkce, které jinak vykonávají jiné, jednoúčelové přístroje. Přičemž se dá říci, že se přídatnými funkcemi nesnižuje výkon v hlavní oblasti, kterou je depilace i epilace.
Přídatnými funkcemi je jednak péče o nohy, jednak o obličej. Panasonic totiž v krabici nabízí dva kartáče na obličej (čištění, peeling) a také obrušovací hlavici na paty.
Čisticí kartáč na obličej s 37 000 štětinkami je sonický, vibruje a napění mýdlo lépe, než by to šlo ručně.
Peelingový kartáč, který se skvěle hodí třeba i na lokty, jemně masíruje a díky sonickým vibracím je velmi efektivní.
Zabudované LED světlo umožní vidět velmi dobře detaily.
Přístroj má dvě rychlosti.
 
Jaké jsou zkušenosti uživatelů?
Řada autorů uvádí, že jde o nejméně bolestivý epilátor, který můžete koupit. Má speciální nástavce, které snižují bolestivost, jeden je vyložene pro začátečníky. Samozřejmě, úplně bezbolestné to není a asi ani nikdy nebude.
Jde také o přístroj velice tichý, takže nikoho nevzbudíte vrčením, narazili jsme i na přídomek "nejtišší na trhu".
Epilační hlavice je dost široká, takže vás nečeká příliš velké množství bolestivého ježdění po epilované kůži.
Nejste připoutáni k zásuvce, protože přístroj je nabíjecí, což umožní používat ho skutečně kdekoli.
Nabíjení jeho Li-ion akumulátoru přitom trvá pouze hodinu, což je mimořádně dobrá hodnota oproti jiným. Po nabití vydrží zcela dostačujících 30 minut, někteří uživatelé uvádějí 40 minut zasucha.
Ergonomický tvar dobře padne do ruky.
Uživatelky chválily výklopnou hlavici, která se hodí například kolem kotníků.
Uživatelé,  respektive uživatelky, dále oceňují, že přístroj je kompaktní a lehoučký (170 gramů), takže se dá snadno přihodit do kabelky na rychlý výlet nebo bleskovou depilaci před koupáním.
A propos voda - strojek je plně omyvatelný, takže netřeba hloubat nad čištěním, prostě ho opláchnete.

Cena
Cena 3790 Kč je vyšší, ovšem opodstatněná díky tomu, kolik funkcí stroj má.

Verdikt
Pokud hledáte seriózní přístroj, který bude fungovat lépe a bude robustnější než laciné výrobky, je to velice horký kandidát. Může být také skvělým dárkem, pokud chcete někoho na Vánoce skutečně rozmazlit.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.