Share |

Electronic Beats představí jednoho z nejlepších vokalistů Erlenda Oye z The Whitest Boy Alive a další

repro k akci

Mezinárodní hudební program Electronic Beats se vrací po loňské vyprodané akci do pražského Divadla Archa a představí jednoho z nejlepších současných vokalistů Erlenda Oye a jeho poslední hudební projekt - kapelu The Whitest Boy Alive.

Electronic Beats přiveze také hudební senzaci roku 2011 - Woodkid, francouzského hudebníka jménem Yoann Lemoine, který je známý i jako režisér hudebních klipů Lany Del Rey, Katy Perry nebo Mobyho.

V pořadí třetím potvrzeným hudebním projektem je Grimes, kanadská hudebnice a původně „popová hvězda“ amerických hudebních blogů, která vydala své poslední album Visions u respektovaného britského labelu. 

Electronic Beats se do České republiky vrací každoročně od roku 2006, kdy odstartoval sérii hudebních vystoupení v pražském Veletržním paláci koncertem Prodigy, poté následovala například vystoupení dalších kapel Underworld nebo The Orb. Později se mezinárodní hudební program prezentoval v klubovém prostředí Lucerna Music Baru a vloni zavítal do Divadla Archa.

Kromě koncertů předních současných kapel a hudebních projektů se organizátoři projektu, konaného napříč Evropou už od roku 2000, soustředí na vizuální projekce provázející vystoupení jednotlivých interpretů. Letošní program, který ještě není definitivně uzavřený, nabízí ty nejaktuálnější hudební interprety, kteří vystupují na hudebních akcích po celém světě.

The Whitest Boy Alive začínali jako elektronický hudební projekt v roce 2003, pomalu se však rozvinuli v kapelu bez naprogramovaných prvků. Nezaměnitelný hlas Nora Erlenda Oye, který je známý také jako zpěvák slavného severského dua Kings of Convenience, zazněl i v písních severských Röyksop, když ho kapela pozvala ke spolupráci. Skupinu The Whitest Boy Alive založil Erlend Oy v Berlíně společně s respektovaným producentem Marcine Ozem, v současné době hrají jako čtyřčlenná kapela, jejíž hudební styl nyní reprezentuje to nejlepší ze současné indie rock/pop scény. Na pražském koncertě divákům představí především své poslední album Rules.
The Whitest Boy Alive: www.youtube.com/watch?v=Ry3WFtlDSco

Někdy až velmi něžné polohy hlasu používá jako jednu ze svých hlavních zbraní mladá Kanaďanka vystupující pod názvem Grimes (Claire Boucher z Vancouveru), která se nebála svá první alba umístit volně ke stažení na internet. Stala se tak poměrně záhy hvězdou amerických hudebních blogů a to především po vydání alba Darkbloom, jež vydala společně s montrealským producentem a zpěvákem Dwightem d'Eonem. Grimes zní občas jako popová hvězda z jiné planety a neskrývá sympatie ke jménům, jako jsou Mariah Carey, Alicia Keys nebo Enya. Není divu, že se hned po Darkbloom upsala legendárnímu britskému labelu 4AD, kde vydala své poslední album Visions. Hudební kritici o ní píší jako o pozoruhodném výsledku spojujícím elektronickou hudbu, pop a klasicky znějící zpěv.
Grimes: www.youtube.com/watch?v=2-aWEYezEMk

Francouzský hudební počin Woodkid zaujal nejen zpracováním videa k singlu Iron, kterému se dostalo velkého uznání a vystupuje v něm britská top modelka Agyness Deyn. Woodkid je jedním z největších hudebních překvapení uplynulého roku. Yoann Lemoine a jeho EP deska Iron, přestože jen ochutnávka z chystaného alba The Golden Age, slibuje velkou naději do budoucna. Po spolupráci s řadou významných hudebníků se čeká na jeho samostatné album, které bude žánrově jen těžko zařaditelné. Iron je totiž písničkář s hypnotickým hlasem, který dokáže překvapit nejen hudbou, ale i zvukem a silnou vizuální stránkou.
Woodkid: www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs

Electronic Beats je rozmanitý mezinárodní hudební program, který zahrnuje nejrůznější mediální platformy a soustředí se na pořádání hudebních festivalů a klubových akcí napříč velkými evropskými městy. Všechny aktivity se protínají v rámci domovské stánky www.electronicbeats.net, jež zahrnuje veškeré informace o umělcích a událostech spojených s Electronic Beats. Tato stránka nabízí také vlastní rádio a televizi se zaměřením na současnou hudbu. Součástí tohoto portfolia je  tištěný hudební časopis Electronic Beats a DVD magazín Slices, oba vycházejí čtvrtletně prostřednictvím vybraných distribučních kanálů.
 
Electronic Beats zahajuje předprodej a odehraje se v sobotu 5. května v Divadle Archa.
Vstupenky na letošní Electronic Beats jsou k dostání v předprodeji Ticketpra a Divadle Archa za 250 korun, na místě pak za 350 korun.

Více informací na www.electronicbeats.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.