Share |

Egon Schiele, Anne Franková i zombíci v dirndlech; začíná předprodej festivalu DAS FILMFEST

foto Bernd Spauke

Festival DAS FILMFEST nabídne filmovému publiku řadu českých distribučních premiér, mezi ty nejočekávanější patří příběh rakouského malíře EGON SCHIELE (Egon Schiele – Tod und Mädchen), drama 24 TÝDNŮ (24 Wochen), jež je v užším výběru pro Evropské filmové ceny, temný thriller ODVRÁCENÁ STRANA MĚSÍCE (Die dunkle Seite des Mondes) či historický snímek z prostředí dětské léčebny natočený na základě skutečného příběhu MLHA V SRPNU (Nebel im August). Rekordní počet snímků bude poté pokračovat v distribuci do českých kin po celé ČR. Dále by pozornosti neměly uniknout např. snímky DENÍK ANNE FRANKOVÉ (Das Tagebuch der Anne Frank), CESTA S TÁTOU (Die Reise mit Vater) ve kterém utíkají dva bratři vezoucí nemocného otce na operaci z Rumunska do Německa před vojsky Varšavské smlouvy, se kterými se setkají při průjezdu Československem či bláznivá rakouská komedie ÚTOK ZOMBÍKŮ V KOŽENÝCH KALHOTÁCH S PADACÍM MOSTEM (Attack Of The Lederhosenzombies).
 
Na všechny filmové fajnšmekry čeká i jedna skutečná lahůdka - klasika horského filmu z roku 1929 v hlavní roli s pozdější prominentní Hitlerovou režisérkou Leni Riefenstahlovou. Dechberoucí horolezeckou tragédii o osudové lásce a lidském hrdinství BÍLÉ PEKLO PIZ PALÜ doprovodí živá hudba v provedení kapely Ufajr.
 
Diváci budou moci celkově vybírat z bezmála čtyřiceti filmů, od historických snímků, psychologických dramat, přes žánrové a artové filmy až po bláznivé komedie. Chybět nebudou ani dokumenty hledající odpovědi na aktuální otázky nebo nechávající nahlédnout do zákulisí životů zajímavých osobností. Bohatý festivalový program doplní i celá řada hostů z řad filmových tvůrců.
 
www.dasfilmfest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.