Share |

Co je to Dyzajnoff

foto: Marek Volf

Obchod Dyzajnoff je nový malý prostor v Ostrovní ulici v samém srdci Prahy. Na tomto místě se už dlouho schází nadšenci a příznivci drobného designu, autorských šperků a originálního oblečení od návrhářů, dříve pod hlavičkou Julius FashionShopu. Dyzajn market v čele se mnou a mou touhou již dlouho o takovém místě snil. O místě, které bude blízko Dyzajn marketu (250 metrů), který je již navždy spjat s Piazettou Národního Divadla, a kde se bude možné pravidelně a denně scházet nad novinkami od našich dyzajnérů. OFF také proto, že obchod bude otevřen denně a ne jen 5x do roka, kdy je Dyzajn market.
 
Autorská tvorba, návrháři, designéři, umělci či výtvarníci.... každý se nazývá jinak, ale my  bereme slovo „design“ s nadsázkou. Jsme Dyzajn market i Dyzajnoff, a ti, co se účastní naší milované akce a budou v našem malém obchůdku jsou pro nás dyzajnéři.
 
Architekt Daniel Marko vzal návrh interiéru jako výzvu, které zodpovědně čelil a jeho koncept nás již od počátku strhl a zaujal. Prostor pojal barevně i materiálově minimalisticky, ale zcela funkčně pro naše potřeby. Vytvořil nám obchod, který skýtá široké možnosti pro vystavení tvorby – pestrobarevné, z různých materiálů a zároveň nesourodé od mnoha autorů. Daniel nám navrhnul i malou pracovnu, která je skrytá, za prodejním pultem, protože práci na Dyzajn marketu a v Dyzajnoffu prostě musíme propojit a takhle můžeme pracovat na více našich projektech a takzvaně sedět na jedné židli. Interiér je tvořen bílým světlým komorním prostorem a kontrastem masívního tmavého dřeva polic. Jediným akcentem je umístění loga Dyzajn marketu jako drobného šperku dominujícího nosným prvkům a osvětlený pult. Všechen ostatní nezbytný nábytek je minimalizován. Strop na sebe nijak neupozorňuje a jen odráží mnoho světla na dominantu celého prostoru, kterým je samozřejmě zboží našich dyzajnérů.
 
Grafik Honza Samec z Perfect Planet souběžně navrhl úžasnou celistvou nenápadnou grafiku celého obchodu. Pochopil a ztotožnil se s Danielovým návrhem, mojí poetikou i představou.
 
V Dyzajnoffu plánujeme spoustu zajímavých miniprojektů spjatých s pravidelností měsíční i dle ročních období, noční nakupování, ale i párty s dyzajnéry, kteří u nás budou představovat své novinky nebo workshopy. Protože milujeme kávu a její přípravu, můžete si ji u nás dopřát i vy, čerstvě namletou, z italské pražírny La Genovese.  A v neposlední řadě u nás najdete neustále i originální květinovou výzdobu od dam z projektu Loukykvět, které na svém políčku pěstují sezónní květiny, jimiž zútulňují náš obchod a zároveň u nás mají své odběrné místo pro pražské zákazníky.

Za to vše patří můj velký dík Julii Novak Aubrecht, která mi svůj obchůdek předala po osmi letech jejího působení na tomto místě. Obrovský dík patří také mému nejlepšímu příteli a společníkovi Michalovi, bez jeho pomoci a schopností bych tenhle složitý krok do neznáma nezvládla. A v neposlední řadě je tu můj skvělý tým a rodiče, kteří mě, Dyzajnoff i Dyzajn market nenechali ve štychu, byli oporou a pomáhali, kde a kdy se dalo.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.