Share |

Dyzajn market zima pokračuje

foto: pořadatel akce

Dyzajn market zima v prvním termínu je již za námi, ale není třeba smutnit, bude další, a to hned tuto sobotu 17. a neděli 18. prosince na nově pojmenovaném Náměstí Václava Havla. Nadcházející čtvrtý adventní víkend vás opět zve k prohlížení i nákupům originálních kousků od 180 dyzajnérů obohacených o neopakovatelnou vánoční atmosféru u tak krásných budov, jakými jsou Národní divadlo či Nová scéna. /FB EVENT/
 
Byli jste již nakupovat v obchodních domech? Procházeli jste se centrem Prahy a snažili si užít předvánoční čas? Setkali jste se s přáteli nebo se tlačili pod vánočním stromem na Staroměstském náměstí? U nás tedy také během prvního adventního Dyzajn marketu nebylo úplně vymeteno, ale i tak zde bylo místa k pohybu dostatek a navíc nikde jinde se vám nemůže věnovat tolik dyzajnérů, autorů a tvůrců na jednom místě jako zde. Vůně svařáku a nepřeberných lahůdek z naší výběrové food zóny se linula celým náměstím, a co se teprve linulo z pódia… melodické tóny ukulele navodily tu správnou atmosféru, do pohádky vás doslova vtáhly dřeváčci na provázcích a nakonec nějaká ta koleda také zazněla.” vypráví Martin Winter, jeden z organizátorů akce.

 
A co bude o tomto víkendu jinak?
Pokud jste jeden z těch, co již na Dyzajn marketu zima byli, klidně se stavte podruhé. Pokaždé tu totiž najdete něco nového, co minule nebylo. Můžete se těšit na obměnu přibližně poloviny dyzajnérů i kulinářů z food zóny a tentokrát si třeba nechat osladit život makronkami Sweeties či palačinkami od Galetky. Na pódiu vás přivítají Buchty a loutky s premiérou pohádky Sůl nad zlato na motivy Boženy Němcové. Blanka Fišerová představí svou novou knihu s nelehkým tématem, avšak plnou naděje a optimismu. Sugarcutes, dámské vokální kvarteto, předvede, jak vytvořit melodii bez pomoci jediného hudebního nástroje kromě lidského hlasu.
 
A ani na pomoc potřebným Dyzajn market nezapomene. Koupí křišťálové vánoční ozdoby u stánku Světlušky podpoříte nevidomé a těžce zrakově postižené. Domácí hospic Cesta domů bude mít připravené dárky, které udělají radost hned dvakrát. Vašim obdarovaným i těm, co pečují doma o své nejbližší, kteří umírají.

 
Kdo by chtěl zapálit svíčku, a tím v den výročí umrtí uctít památku Václava Havla na stejnojmenném náměstí, může přijít také. Sochy srdcí od Kurta Gebauera jsou tu pro všechny a vstup na Dyzajn market je zdarma. Navíc “dog friendly” a z Ostrovní ulice bez bariér.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.