Share |

Dyzajn market podzim: Se Samci od vývaru k filmu...

foto: pořadatel akce / I love espresso

Poslední zářijový víkend (24. - 25. 9.) opět ožije Piazzeta Národního divadla dyzajnem. Podzimní Dyzajn market představí 180+ šikovných designérů, autorů, tvůrců a výtvarníků, kteří se pod jednou “střechou” sejdou a představí svoji tvorbu široké veřejnosti. Akci doplní zajímavý doprovodný program a tvůrčí workshopy nejen v dětském koutku.
 
Dyzajn market si klade za cíl představit autorskou tvorbu nejen ženám, ale i mužům, proto vznikly fotografie “Dyzajnoffka Samec a Samec” z kousků účastnících se dyzajnérů Dyzajn marketu podzim. Jedná se o značky: Blaho, Bambulich, Bára z Nikolajky, Bodline, Bubibubi ties, Drinking shoes, HANK, LabutDesign, Minka, Mooyyy, Ondruškovic, Remini, Slippsy, SocksInBox, Young Primitive a další, které můžete najít v design shopu Dyzajnoff. “Jedná se o deset fotek pasujících za sebe, kdy hlavním záměrem byla hra s prostorem a grafikou, bílé pozadí a celková plošnost, jež nechává vyniknout jednotlivé produkty. Série fotek je tak trochu absurdní, s nadsázkou, kterou doplňuje banán, na němž je manžetový knoflíček.“ doplňuje fotograf Tomáš Polák. Grafik Honza Samec a dramaturg Matěj Samec jsou jako modelové zvoleni cíleně, aby bylo vidět, že originalita, kvalita a tvorba lokálních autorů, kterou Dyzajn market nabízí, je vhodná pro kohokoliv z nás. Kousky z této kolekce si můžete již nyní pořídit v design shopu Dyzajnoff (Ostrovní 20, Praha 1) nebo pak u jednotlivých dyzajnérů na Dyzajn marketu podzim.
 
Nejen muži se můžou těšit na skvělé jídlo a pití v dyzajnové food zóně: Burgery od Frank´s, káva LaGenovese od blogerů a baristů z ILoveEspresso nebo třeba nováčci na Dyzajn marketu TamarindTree s asijskou kuchyní a foodblogerka Koko se svými úžasnými vývary. A proč si vývar dát třeba i jen do kelímku nebo si ho odnést domů? "Uvažovala jsem o vlastních produktech, které by mým divákům ulehčili domácí vaření, už velmi dlouho. Vývar je základ, to víme každý. Pro mě je ale jen začátkem něčeho většího. Tedy alespoň pokud se to moje podnikání, které lidé teď ve stejnojmenném pořadu KOKO Food na internetové televizi Stream.cz sledují, nedočká nemilého konce. A s dobrým vývarem je to doma už hračka, i smetanovou omáčku z kořenové zeleniny ke svíčkové s dobrým hovězákem připravíte za 20 minut. S vývarem jde všechno lépe."  říká Veronika Koko Kokešová, královna vývarů.
 
Další zajímavý počin, kterému se Dyzajn market snaží pomoci, je iniciativa dvou slečen Adély Mrázové a Terezie Křížkovské založit NaFilM: Národní filmové muzeum, protože český film nemá muzeum - věřte nevěřte! Chcete s jeho založením pomoci? Můžete /TADY/ a nebo stačí přijít na podzimní Dyzajn market do nafilmího stánku, tvořit šperky z filmových negativů, odnést si svůj vlastní film, probrat s aktérkami oč jde, a nebo se nechat provést tím, jak triky, optické klamy, animace či ruchy vznikají a nač zvukař potřebuje solamyl nebo hlávku zelí.
 
Takže 24. a 25. září, Piazzeta Národního divadla, od 10:00 do 19:00 hodin Dyzajn market podzim. /FB EVENT/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.