Share |

Dyzajn market jde s kůží na trh

foto Tomáš Polák

Dyzajn market jaro se bude poprvé konat kromě náměstí Václava Havla i uvnitř v přilehlé provozní budově Národního divadla.
 
Díky re-designérské značce TRAVERSA se organizátoři pokusí na první pohled “nehostinné” přízemí vybydlené budovy tématicky ztvárnit a rozšířit tak akci i do vnitřních prostor. Zde bude umístěno 15 top designérů, z nichž jsou 4 nominováni na vysoké designérské ocenění Czech Grand Design. Pro představení účastnících se dyzajnérů ze všech možných kategorií zvolili tentokrát organizátoři zajímavou formu a dyzajnové kousky předvedli přímo na sobě, na své vlastní kůži. Vše zdokumentoval designér a fotograf Tomáš Polák. Tímto počinem se představuje jak 40 dyzajnérů, tak část týmu, která Dyzajn market přivádí k životu. “Všechno to začalo tím, že jsme získali velmi cennou zpětnou vazbu na naší práci od jedné dyzajnérky. Moc nám pomohla a “žila v nás” nějakou dobu. Při výběru účastníků na Dyzajn market jaro se nás sešlo pět a o půlnoci, když bylo vybráno, se najednou zhmotnil tento nápad,” doplňuje Mariana Kučerová, nová kreativní posila týmu.
/fotky všech lidí Dyzajn marketu v galerii si prohlédněte klikáním na šipky vedle snímků!/
 
Terezie Tunková - zakladatelka Dyzajn marketu a Dyzajnoffu
Terezie založila Dyzajn market před 7 lety. Díky své značce šperků a účastech na mnoha designérských a prodejních akcích začala dyzajnéry poznávat již o několik let dříve. Nyní v týmu zastává funkci PR, spravuje sociální sítě a neustále přináší nové nápady, z nichž některé ihned realizuje a jiné předává týmu. V nafocených outfitech jsou použity modely od návrhářek Wasabinka, Mikela da Luka a Fraise. Čepice a šála jsou vytvořeny projektem Sweeter, kabelka Veronikou Cerhovou alias Fabrica, batoh je od maďarské značky SCHALLESZTER Tinta, porcelánový hrnek, prsten a náhrdelník od dyzajnérky Blaho a náušnice od Studia Malíská, vytvořené ve spolupráci s atelierem MATE. Terezie je příkladem, že nejen modelky lze na Dyzajn marketu obléknout, ale že dyzajnérské kousky mohou slušet i plnějším ženám. “Do svých outfitů jsem volila převážně černou, protože ji miluji nade vše: šaty od Wasabinky krásně kamuflují břicho a druhé sportovnější od Mikely da Luka zase hezky tvarují postavu. Kabátek na jaro a podzim od značky Fraise mi skvěle padne a báječně hřeje. Protože porcelán je mým oblíbeným materiálem, vybrala jsem si z něj i šperky: malou porcelánovou kostičku jako náhrdelník, také prsten a téměř litrový hrnek na mé oblíbené velké čaje - vše od značky Blaho,” přibližuje svůj výběr dyzajnových kousků Terezie.
 
Olga Velíšková - hlavní koordinátorka a produkční Dyzajn marketu
Olga začala dyzajnéry poznávat před dvěma lety, kdy do týmu Dyzajn marketu nastoupila. Její práce postupně přibývala a vždy ji perfektně zastala, až se dostala na pozici spolumajitelky Dyzajn marketu. Komunikuje se všemi účastnícími se dyzajnéry, zadává grafiku a pečuje o celkový vzhled akce. Realizuje nápady Terezie i svoje a je Tereziina pravá ruka, ale protože jsou obě dámy levačky, tak občas je jedna druhé i rukou levou. V jejích outfitech se objevuje batoh My Wings, kabátek Woox, šátek Adell, šperky od Vo-ka a Lubora Bauma. Dále pak šaty od Mikely da Luka a kabela Playbag.
Olga je přísná jak na sebe, tak při výběru dyzajnérů. “Chci, aby Dyzajn market stále rostl a vyvíjel se. Ne vždy se ale při výběru svých outfitů dokážu rychle a jasně rozhodovat tak jako v práci. Ale když se nakonec rozhodnu, už tu danou věc nepustím. Zkoumám každý detail daného výrobku a přikládám velkou důležitost kvalitnímu zpracování. Náušnic od Lubora Bauma mám několik a nosím je k večerním i sportovnějším outfitům, a to je přesně to, co musí moje šperky splňovat, protože profese produkční s sebou nese věčný pohyb a zároveň reprezentaci dané akce. Na minulém Dyzajn marketu mi učaroval batoh My Wings, především díky své inovativní podobě. Teď už je můj a jsem na něj moc pyšná!” doplňuje Olga.
 
Mariana Kučerová - kreativní asistentka
Mariana pracuje již rok v Dyzajnoffu a v týmu Dyzajn marketu působí teprve chvíli. Náplní její práce je asistence při PR, ale také přinášení nových kreativních nápadů doprovodných akcí na Dyzajn marketech, kterých má nespočet. V tuto chvíli se již plně věnuje organizaci módních přehlídek, které budou součástí letního Dyzajn marketu. Její outfit se skládá z tvorby těchto dyzajnérů: sukně Akari, šaty od Oneday, triko od Design Empathy, náhrdelník od Fakticky, krasohled od Krasohledy, balzám na rty Biorythme, věneček od Magaely, kabelky Fabrica a Lípa. Nezapomněla ani na svou fenku Boženu, které vybrala slušivý psí motýlek Funky dog,“ zamilovala jsem se do šatů One-day, líbí se mi, že mladé začínající návrhářky šijí tak padnoucí kousky, které sedí i mně a dají se nosit kamkoli. Jsem uchvácena i kosmetikou Biorythme, tu mohu jednoznačně každému doporučit. Je přírodní, voňavá a hlavně funguje! Focení s Boženou bylo trochu náročné, ale nakonec se povedlo. Jistě i díky motýlku, který nyní ze svého obojku už nesundavá,” směje se Mariana. 
 
Karolína Michálková - koordinátorka Minidyzajnu
Karolína nastoupila před rokem jako členka týmu design shopu Dyzajnoff. Práce v dyzajnovém světě jí učarovala natolik, že ihned začala pomáhat s administrativou Dyzajn marketu a poté samostatně připravovat Minidyzajny v zajímavých menších prostorách během měsíců, kdy není velký Dyzajn market. V rámci Minidyzajnu komunikuje s vystavujícími dyzajnéry a řeší vše, aby akce měla bezproblémový průběh. Do svých outfitů zvolila šaty od Pu55ycat, sukni od Black Mountain, mikinu od City folklore, triko a kšiltovku od Hank. Jako doplňky si vybrala kabelku Bodline, batoh Manufraktura, náhrdelník od Ko-ra-le, a protože Karolína píše i blog o kávě, nemohl tak v jejím outfitu chybět hrníček od značky Vařím v ateliéru, maluju v kuchyni. “Sukně od Black mountain v podstatě sbírám. Baví mě, že jdou nosit v každé situaci i při cestování, které miluji nade vše. Samotnou mě mile překvapila kombinace elegantních šatů od Pu55ycat, kabátku od City folklore a batohu Manufraktura,” vysvětluje Karolína svůj výběr.
 
Martin Winter - asistent PR
Martin bohužel na své pozici v týmu končí, ale neklesejme na mysli. Stěhuje se do Berlína, kde bude pro Dyzajn market zkoumat tamní design, designéry a možnosti… Ve svých modelech ukazuje, že i muži se na Dyzajn marketu mohou obléci od hlavy až k patě do kalhot od Skafandru, trika DET a bot Vasky. Oblíbil si i další značky, kterými outfit skvěle doplnil: motýlek, šle a náramky od Bubibubi ties, manžetové knoflíčky od Wooden land, batoh We are able, pásek od Ondruškovic a vlněný šál od Anniné. “Překvapila mě vysoká kvalita šálu od Anniné, který je ručně tkaný, nekousavý a prostě úžasný! Z kalhot od Skafandru jsem nadšený, neboť jsou použitelné k elegantnímu saku a košili, ale i k tričkům, jak je na mých fotkách vidět. Úžasné jsou i kožené boty Vasky, které jsou jednoduché a svým stylem též vhodné pro každý den a příležitost. Těší mě, že jde o českou značku obuvi,” dodává Martin.
 
Výběr organizátorů z 200 účastnících se značek vám může být důkazem, že se na Dyzajn marketu jaro lze opravdu obléci od hlavy až k patě, ať jste muž či žena. A že i plnoštíhlé ženy mohou v autorské tvorbě návrhářů najít dyzajnové kousky pro sebe. Představili vám je právě ti, kteří na každém Dyzajn marketu intenzivně pracují a v tuto chvíli finišují s Dyzajn marketem jaro, který proběhne 18. a 19. března. 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.