Share |

Dvořák Sec Contemporary nabízí výstavu mladého umění. Trvá do 22.12.

foto pořadatel akce

 
No borders. Appeal to heaven.
12. listopad 2011 – 22. prosinec 2011
 
Výstava představuje umění několika zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. Zastoupeno je Rakousko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko, Rumunsko, Ukrajina, Černá Hora. Z každé z těchto zemí byla vybrána vždy alespoň jedna výrazná osobnost současného vizuálního umění. Výstava mapuje u nás dosud nepříliš prozkoumané oblasti a jejich osobité umělecké projevy. Cílem je naznačit nový, jiný pohled na současné umění a současně přinést zajímavá srovnání a konfrontace.
Výstavní koncepce je zaměřena na různorodé projevy nejmladší vizuální scény a pokouší se poskytnout fascinující náhled na umění zemí tohoto regionu prostřednictvím nejrůznějších uměleckých poloh, které jsou v těchto zemích aktuální. Výstava „No borders. Appeal to heaven.“ upřednostňuje médium klasického závěsného obrazu a chce naznačit, že přístup k malířskému plátnu je možné i nadále neustále inovovat a přinášet nový svěží tvůrčí přístup. Médium obrazu ústí také do jemu příbuzných výrazových poloh jako jsou koláže, montáže, fotografie, obraz-objekt.
Rozvíjení minimalistického jazyka za přispění hravosti se věnuje Petr Dub, výrazový rejstřík geometrie rozvíjí velký počet zastoupených autorů (Madalina Lazar), nalezneme zde i figurativní projevy spojené s minimalizací výrazových prostředků (David Pešat, Nika Kupyrova). Barevný figurativní svět a tělesno láká Michala Černušáka, Draganu Živanovič. Někteří z autorů pracují s posunutou manipulovanou realitou (Martin C.Herbst, Gábor Szenteleki, Agnes Toth, Marijana Zebeljan) nebo s dráždivou expresivní abstrakcí (Matej Fabian).

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.