Share |

Druhý ročník Fashion Point se koná tuhle sobotu

foto: pořadatel akce

Studenti zlínské Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, připravili druhý ročník projektu Fashion Point. Konat se bude v 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU a do Zlína na jeden den přinese rozsáhlým programem atmosféru světových týdnů módy. Organizátoři připravili přednášky šesti řečníků, kteří promluví o různých pohledech na „fashion insight“, fashion market s lokálními značkami, tematickou Cream chillout zónu a vrcholem programu bude módní přehlídka kolekcí pěti studentek Ateliéru designu oděvu.

Stejně jako loni touto dobou, i letos Zlín ožije módou a inspirací. Studenti Univerzity Tomáše Bati připravili rozsáhlý program, který je propojený tématem fashion insight. Cílem projektu je letos, mimo jiné, přiblížit návštěvníkům pozadí a fungování módního průmyslu. Program začíná v 10 hodin, 11. března v 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU přednáškami řečníků, kteří se pohybují v prostředí módy a znají principy jeho fungování.

Vstupné na Fashion Pointu není, celá akce je zdarma pro všechny návštěvníky. Tímto jsme chtěly zajistit, aby se o program zajímali i lidé, kteří nemají tak blízký vztah k módě a vstup na naši akci by pro ně tak byl faktorem, který by je mohl odradit od rozšiřování si obzorů v módním odvětví“ říkají projektové manažerky Kateřiny Janovská a Bílková. Řečníky letošního ročníku jsou například: Thea Kučerová, šéfredaktorka časopisu ZOOT, Sofia Tureková, studentka prestižní školy Central Saint Martins v Londýně, která se prezentovala na New York Fashion Weeku, Veronika Hubková, koordinátorka mezinárodní kampaně Fashion Revolution, propagátorka slow fashion a další stejně inspirativní osobnosti.

V průběhu celého dne mají návštěvníci možnost nakoupit produkty lokálních značek na fashion marketu a pokud budou potřebovat mezi přednáškami relaxovat, je přichystána Cream chillout zóna. Tuto zónu připravili studenti Ateliéru designu obuvi ve spolupráci se studenty Ateliéru prostorového designu a je pojatá jako pohodlný byt, či pokoj v domě - nechybí sedačky, postele, květiny ani papuče. Originální papuče vytvořili designéři výhradně pro letošní ročník Fashion Pointu.

Večer je prostor vyhrazen pro konání fashion show. Na té se budou prezentovat studentky, fashion designerky, z Ateliéru designu oděvu. Jejich kolekce spojuje odpovědnost k životnímu prostředí a principy slow fashion. Projektové manažerky o fashion show prozradily: „Je to jedna z našich nejoblíbenějších částí programu a vždy se na ni velmi těšíme. Zlínští studenti jsou velmi talentovaní a máme radost, že i díky našemu projektu dáváme prostor jejich prezentaci před širokou veřejností a získání dalších zkušeností. Navíc, letos se fashion show bude konat v podzemních garážích 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a my věříme, že to umocní silný zážitek z celého dne.“ Ukončením druhého ročníku bude afterparty ve Sklepě 33 na kterou jsou zváni všichni bez výjimek.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.