Share |

Dr. Martens vstupuje na český a slovenský trh s podzimní kolekcí Worn Different

Kultovní značka obuvi Dr. Martens, u nás boty dobře známé jako „Martensky“, přináší do Čech a na Slovensko novou podzimní kolekci. Výrazná obuv vybudovaná a osvojena generacemi vzpurných jedinců, kteří se nebojí vystoupit z davu a odmítají dodržovat stanovené normy.
 
Symbol rebelství a sebevyjádření po více než 60 let. DR. MARTENS 1460 BOOT je jednou z nejčastěji rozpoznatelných siluet obuvi v dnešní době. Pojmenované podle data jejich vytvoření 1.4.1960 se v průběhu dekád staly ikonickými – tato bota ztělesňuje kus historie. Tento a mnoho dalších stylů v nové podzimní kolekci.

 
Již od roku 1960 jsou boty Dr. Martens typické svým žlutým prošíváním, drážkovanou podrážkou a okovanou špičkou. Původně byly nošeny dělníky. V porovnání s konkurencí v té době byly velmi pohodlné, odolné a lehké.

 
Během historie byla tato značka přijata i potlačena nejrůznějšími individualitami, muzikanty a mládežnickými subkulturami, tedy lidmi, kteří vystupovali z davu a jejich cesta sebevyjádření byla doprovázena právě párem DM. Pro někoho z nich jejich věhlasná trvanlivost a pohodlí dělají ideální obuv pro svět koncertů a pouliční mody, pro jiné jsou pak vlajkou postoje a síly jedince.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.