Share |

Dobrá zpráva pro vegetariány: IKEA servíruje zeleninové kuličky

GRÖNSAKSBULLAR. Foto IKEA

IKEA ve svých obchodních domech zahájila prodej novinky - zeleninových kuliček GRÖNSAKSBULLAR. Ty jsou prvním krokem nového směřování společnosti v oblasti potravin a stravování a směrem k širší nabídce zdravějších a udržitelnějších potravin na-bízených v obchodních domech IKEA. 

Kuličky obsahují pouze zeleninu, tudíž mají menší dopad na životní prostředí (například menší uhlíkovou stopu). 

Pro IKEA je to přirozený krok, který vychází z firemní vize vytvářet lepší každodenní život pro co nejvíce lidí. Zeleninové kuličky jsou od dnešního dne k dostání v restauracích všech obchodních domů IKEA v České republice. Cena je 79 korun (porce/10 ks) a 89 korun (porce/15 ks). V průběhu května si jej budou moci zákazníci koupit i v oddělení Švédských specia-lit.

V současné době se lidé stále více zajímají o jídlo, výživu i o sociální aspekty potravin. V prostředí sociálních sítí a médií se objevují miliony obrázků a fotografií, na nichž je jídlo nebo lidé, kteří se u jídla sešli. V souvislosti s jídlem se také čím dál víc hovoří o jeho zodpovědné a udržitelné pro-dukci a roste tak zájem o tuto oblast. IKEA se bude i nadále zaměřovat na nabídku výborného a cenově dostupného jídla, ale svou nabídku dále rozšíří o další potraviny, které jsou prospěšné pro zdraví i celkovou pohodu, a jsou zároveň vyráběny vysoce zodpovědným způsobem k lidem, pla-netě a zvířatům. To vše v souladu se svou strategií udržitelnosti „Dobré pro lidi i pro planetu“ (People and Planet Positive). IKEA v rámci řady novinek v oblasti potravin a stravování bude též modernizovat restaurace ve svých obchodních domech, aby zlepšila celkový zákaznický zážitek ze stravování v IKEA a zákazníci tak mohli strávit příjemný čas v prostředí, kde se budou cítit skoro jako doma.„I nadále budeme podávat skvělé jídlo, které nabízí chuť Švédska za dostupné ceny, ale ještě více se zaměříme na ty aspekty jídla, které jsou pro lidi skutečně důležité - zdraví a trvalou udrži-telnost. Nyní jsme na začátku naší cesty, ve které máme velké ambice. Zahájení prodeje zeleni-nových kuliček je prvním krokem,“ říká Michael La Cour, generální ředitel IKEA Food Services AB.

Nové zeleninové kuličky GRÖNSAKSBULLAR jsou skvělou alternativou k vysoce oblíbeným maso-vým kuličkám. Díky velkým kouskům zeleniny mají výrazně bohatou chuť a obsahují dostatek proteinů, takže mohou být plnohodnotným hlavním jídlem. IKEA též v souvislosti se zeleninovými kuličkami představí nová jídla, která budou obsahovat tuto novinku a čerstvé místní suroviny. Zeleninové kuličky GRÖNSAKSBULLAR jsou k dostání od 8. dubna v restauracích všech obchod-ních domů IKEA v ČR. Jejich cena je 79 korun (porce/10 ks) a 89 korun (porce/15 ks).

Nový směr IKEA Food znamená rozvoj v těchto oblastech:
Zdraví – Budeme poskytovat širší nabídku zdravého jídla, které bude obsahovat zdravé ingredience, a myslet budeme i na zdraví prospěšnou velikost porcí.
Trvalá udržitelnost – Budeme se ještě více zaměřovat na výběr ingrediencí a na zodpovědnou produkci potravin včetně zajištění dobrých životních podmínek pro zvířata. Losos a sleď tvoří důležitou součást tradičního švédského jídelníčku. Do konce finančního roku 2015 budou mít všechny mořské plody prodávané v IKEA certifikáty ASC nebo MSC, s výjimkou raků. V současné době jednáme s organizací MSC o certifikaci chovu raků. 
Zákaznické zkušenosti – Během finančního roku 2016 proběhne modernizace restaurací IKEA tak, aby se v nich zákazníci cítili jako doma. Při tomto vylepšování využijeme naše znalosti z oblasti bytového zařízení a života doma a navážeme i na švédskou tradici.
Zaměstnanci IKEA Food – Chceme být místem, kde je radost pracovat! Naši kolegové jsou klíčovou součástí našeho nového směřování, proto se budeme neustále snažit rozvíjet jejich znalosti v oblasti zdraví a trvalé udržitelnosti.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.