Share |

Dnes večer v Roxy: One Night s Cubikem

repro k akci

Po One Night! s Robertem Babiczem je tu další vydání pravidelné klubové noci ROXY a Radia 1. Stejně jako v lednu, únoru a březnu bude i dubnový "special guest" z domácích luhů a hájů, když se po boku rezidentních DJs Dana Cooleyho a Josefa Sedloně tentokrát představí zkušený DJ a producent Cubik. Line up dále doplní TinTin, který zahraje v chill outu a VJem večera bude rezident One Night! Pexi.

Cubik, vlastním jménem Jakub Šmejkal hraje aktivně od roku 1995 a jak sám říká, k DJingu ho přivedla především láska k dobré muzice a snaha předávat ji dál.

Jako každý DJ i Cubik začínal v menších klubech, konkrétně v jeho případě to byl nejdřív Újezd a poté XT3 a Punto Azul. Zlom přišel v roce 1997, kdy Cubik začal hrát na parties pořádaných dnes již neexistující agenturou Lighthouse, přičemž první takovou akcí bylo hraní společně s Colinem Dalem právě v ROXY, která je od té doby Cubikovou láskou..

"Na Lighthouse vzpomínám velice rád. Jednak mi dali šanci hrát na větších akcích a tím se otrkat, což mi opravdu pomohlo. Druhak pak zažít jako spoluaktér dobu, kdy se ještě tolik hudebně neškatulkovalo, lidi chodili na party za hudbou, DJs milovali hudbu a žili jí a do klubové hudby se tolik necpala komerce či to pomyslné zalotokopectví," říká k tomu dnes Cubik.

Zkušenosti, které Cubik nabral, se mu vyplatily v dalších letech, kdy navštívil téměř všechny české kluby ve větších i menších městech a zahrál si mimo jiné také v Německu, Polsku, Portugalsku, na Slovensku i v Anglii.

Během více než patnáctileté kariéry prošel Jakubův styl řadou změn. "Začínal jsem s melodičtějším technem, pak přišel progressive house, french house, break, deep, tech, nu disco... Nyní se snažím hrát hlavně pozitivně, aby lidem v klubu bylo příjemně a byli usměvaví, koneckonců lidé do klubů mimo jiné jdou zapomenout na problémy všedních dní..," komentuje to host květnové One Night, jehož DJ sety aktuálně balancují někde mezi deep house, balearic house, nu-disco, tech house a progressive.

Klub bude otevřen od 22:00. Do 23:00 je vstup zdarma, od 23:00 bude za 100 czk. Pokud na akci dorazíte s lístkem z koncertu Hooverphonic, máte vstup zdarma v jakoukoliv hodinu!

Cubik Soundcloud: http://www.soundcloud.com/cubikcz

Radio1: http://radio1.cz/

Roxy: http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.