Share |

Dnes v Roxy zadarmo: Peter Pan Complex

repro k akci

Kapela Peter Pan Complex se vrací do Roxy!Společně s Monoskop na Free Mondays.

V dnešní sestavě funguje kapela poměrně krátce. V červnu 2012 se ke kapele totiž přidal jako nová tvůrčí a kytarová síla frontman kapely DGSBDS - Zdeněk Lichnovský. Avšak její úplné počátky můžeme hledat někdy v roce 2007, kdy se bratranci Jordan Haj (kytara, zpěv) a Givinar Kříž (kytara, klavír) rozhodli založit kapelu. Po několika sólových vystoupeních se poněkud nedotažený projekt Fateful Revolution vyvinul do kapely klasické podoby.

Příchod bubeníka Oskara Pilaře a Jakuba Chaby přinesl nové tvůrčí postupy a výrazně pozměnil klima kapely. V té době se mění název kapely na Peter Pan Complex a kluci v této sestavě během let 2010 a 2011 odehrají několik úspěšných koncertů po pražských hudebních klubech, mimo jiné právě i v Roxy, kde kapela koncertovala v rámci soutěže Český Tučňák.

Nyní se však můžeme těšit na zcela jiný zážitek. Nejen, že je kapela bohatší o nového člena, ale je hlavně bohatší o mnoho nových zkušeností posbíraných jak koncertováním, tak nahráváním prvního EP pod taktovkou producenta Borise Carloffa.

Boris Carloff, známý producent, který spolupracoval s kapelami jako Sunshine, Kryštof nebo A Banquet nabídl kapele spolupráci na jaře tohoto roku. Jako hosta si kapela pozvala čelistku Terezii Kovalovou, známou z kapel Republic of Two a Calm Season, která doplnila již tak celkově zajímavý zvuk kapely. O Peter Pan Complex je totiž známo, že díky izraelskému původu frontmana Jordana Haje má kapela ve své tvorbě nejen prvky klasického a alternativního rocku, ale často také orientální zabarvení a to nejen po hudební stránce. Doufejme, že i na tomto koncertě v Roxy uslyšíte píseň zpívanou v hebrejštině, tak jako tomu je na EP Unholy.

Večer zahájí spřátelená kapela Monoskop, což je šestičlenná parta, která hraje ve složení zpěv, trumpeta, housle, baskytara, bicí, samply a scratche a její hudbu definují silné melodické linky a netradiční aranže. Rozdílnou hudební minulost jednotlivých členů, kteří působili v živých kapelách ale i v hip-hop či drum&bass projektech, spojuje inspirace tóny Erika Truffaze, Massive Attack, Cinematic Orchestra nebo Jaga Jazzist.

Jako speciálního hosta si kapela Peter Pan Complex na koncert pozvala, stejně jako na nahrávání, čelistku Terezii Kovalovou. Takže se můžete těšit minimálně na stejnou show, jakou kluci předvedli na svém křtu v LMB. A kdo jste tam nebyl, tak to koukejte napravit 29. října v Roxy!

Peter Pan Complex: http://www.facebook.com/peterpancpx

Monoskop: http://www.facebook.com/monoskop

FB Event: http://www.facebook.com/events/152408478233192/

ROXY: http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.