Share |

Dnes se koná v galerii Polagraph vernisáž fotek Simona Ksandra

foto Simon Ksandr

Další výstava v Polagraphu se vrací opět do USA, tentokrát ale zcela jinak. Na dvaceti černobílých zvětšeninách Polaroidů si můžete prohlédnout zákoutí New Yorku od Simona Ksandra. A stojí to za to!

“I want to be part of it… New york, New york” - Frank Sinatra

“Přesně tak, jak Frank Sinatra zpívá, chci být také součástí New Yorku, a proto jsem nafotografoval moje Polaroidy právě tam. Polaroid mě okouzlil už když jsem byl dítě, protože jsem mého otce viděl, kolik práce stojí fotografie nazvětšovat a vyvolat a Polaroid tak pro mě byl jako zázrak. Vybrat kompozici, zmáčknout spoušť... tradá, fotografie je tady.”, vysvětluje mladý fotograf Simon Ksandr, proč si zamiloval zrovna technologii instantní fotografie.

Simon se narodil i žije v německém Mnichově. Spolu s otcem ale hodně cestuje nejen po Evropě, ale i po USA, a tak má příležitostí k focení více než dost. Polaroidu celá Ksandrovic rodina propadla natolik, že v množství nashromážděných fotoaparátů jejich pražský ateliér hravě překoná i Polagraph.

Vystavené fotografie jsou zajímavé i svým zpracováním, kdy jsou neskenované polaroidy (pořízené fotoaparátem Polaroid 600 na filmy Impossible PX600) vytisknuté na kvalitní ruční papír. Na větším formátu tak můžete vidět detaily, které by na originální fotce zůstaly skryté.

Vernisáž 22. ledna od 18.00 bude spojená s besedou s autorem a promítáním dalších fotografií. Omezená kapacita!

SIMON KSANDR
22.1. - 1.3.2013

www.polagraph.cz
www.polaroidlove.cz

Více info: http://www.polagraph.cz/2013/01/vystava-simon-ksandr-new-york-221-132013...


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.