Share |

Dnes se koná křest nového čísla časopisu Fotograf

obálka časopisu

Tvůrci časopisu Fotograf nám ke křtu nového čísla, který se koná dnes, napsali toto:

Téma 19. čísla časopisu Fotograf se věnuje vztahu fotografie a filmu. K této volbě jsme došli po postupné volbě témat jako byly fotografie a malba, performance, architektura apod. Je zákonité, že fotografie, která v průběhu své historie reflektovala různorodé kulturní souvislosti, se musela nutně zabývat disciplínou, která s ní bezprostředně souvisí, dokonce i technologicky. Není náhodou, že v mnohých světových jazycích existuje pro fotoaparát a filmovou kameru stejný výraz. Nejen, že oba používají obdobnou zobrazovací optiku, ale také záznamové médium, dříve filmový pás, nyní stále více digitální čip, je shodné.

Příští číslo bude zaměřeno na umění ve veřejném prostoru ve vztahu k fotografii. K tomuto tématu bude zároveň probíhat v říjnu tohoto roku Festival Fotograf, který zaplní na dvě desítky alternativních galerií a negalerijních prostor. V té době také časopis Fotograf oslaví desáté výročí své existence.

FILM časopis # 19 (červen 2012)
Obsah obrazové části: Frederick Kiesler, Candida Höfer, Viktor Takáč, Filip Cenek & Tereza Sochorová, David Lamelas, Lucia Sceranková, Jiří Kotrla, Dorothee von Rechenberg, Boris Rjeznikov, Anna Balážová & Katarína Hládeková, Isabell Heimerdinger, Ville Lenkkeri, Józef Robakowski, Martin Arnold, Tomáš Svoboda, Jan Brož, Mathias Poledna, Martin Kohout.

křest nového čísla časopisu Fotograf #19 FILM
ve Fotograf Gallery

25. 6. 18:00

prezentace čísla: Martin Mazanec
hudba: DJ Skål

  http://fotografgallery.cz
 http://www.fotografnet.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.