Share |

Dnes na Flédě: DVA, Floex, Kazety

V následujících dnech dojde na další zajímavé akce

2. listopadu vystoupí na Flédě výrazné projekty české hudební scény, a to sourozenecká kapela DVA, kterou doplní Floex s novým albem. Jako host se představí Kazety.
 
Akusticko-elektrické kapela DVA vznikla v roce 2006 a sami sebe charakterizují jako „pop neexistujících rádií“. V roce 2007 založili svůj vlastní label HomeTable a o rok později na něm vyšlo album album telefonních vyzvánění Ringtones for mobile Uphones. Během své pětileté existence stihli odehrát už přes 250 koncertů prakticky po celé Evropě (ČR, Slovensko, Rusko, Francie, Norsko, Španělsko, Itálie…). 
 
Jejich zatím poslední, v pořadí třetí deska HU vyšla v minulém roce a s její produkcí pomáhal německý producent Jayrope. DVA jsou známí především díky svému širokému záběru: živě doprovází např. divadelní představení taneční skupiny (VerTeDance – Emigrantes) a zkušenosti mají jak s hudebním doprovodem němých filmů (Kabinet Dr. Caligariho), tak i soundtracky k dokumentárním filmům, jmenovitě Vše pro dobro světa a Nošovic (režie V. Klusák, 2010) a Medvědí ostrovy (M. Ryšavý, 2010). DVA rovněž spolupracovali s Divadlem DNO, Divadlem Husa na Provázku a Dejvickým divadlem. 
 
Floex, vlastním jménem Tomáš Dvořák, je stálicí české producentské scény. Deset let po svém debutovém albu Pocustone (2001), které mu mj. přineslo cenu Anděla, vydává Floex novou desku Zorya, s jejímž obsahem seznámí návštěvníky Flédy právě 2. listopadu. Za pozornost stojí i jeho práce na soundtracích k celosvětově známým počítačovým hrám Samorost 2 (2005) Machinarium (2009).
 
Dále se také představí tříčlenná kapela Kazety. Dali se dohromady v roce 2007 (tehdy ještě jako Cassete) a debutové album Kazety jim vyšlo v roce 2009. Line-up akce doplní ještě Bumbum Satori DJs
 
http://fleda.cz 

 
 
DVA, FLOEX, KAZETY
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 2. 11. 2011
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 160 Kč (předprodej) / 200 Kč (na místě)
 
Další koncerty na Flédě:
 

26.10. / Midi Lidi, Puding pani Elvisovej, Voodooyoudoo
27.10. / O´Seex feat. DJ Tonka (DE)
28.10. / Belleruche (UK), Photolab
03.11. / Dubioza Kolektiv (BA)
04.11. / Scratch feat. Hugo Toxx, Moja rec
05.11. / Franta Jetel
08.11. / Vypsaná fixa

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.