Share |

DJ Chad Andrew: Důležitý je vytvořit příběh se začátkem a koncem

 
 
Klubová sezóna je tu a s ní i dobře známá pražská noc Fusion. Headlinerem nejbližší party, která se koná 14. 10. v Chapeau Rouge, je deep dj Chad Andrew z amerického Orlanda.
 
V poslední době cestuješ do Prahy docela často. Jak se ti tady hraje?
Do Prahy se vracím tak často, jak jen to jde, tohle město miluju. Rychle se stalo jedním z mých nejoblíbenějších měst v Evropě. Mám pocit, že místní jsou otevřeni novému soundu, vždycky se rychle napojili na hudbu, kterou jsem hrál.
 
Co tě přivedlo k elektronické hudbě?
Moje první seznámení s elektronickou hudbou proběhlo před 16 lety. Půjčil jsem si bratrovo auto, ve kterém měl vždycky cdčko se Sashou a Digweedem nebo Paulem Oakenfoldem. Tehdy to pro mě byl úplně nový druh muziky. Tahle hudba mě inspirovala a donutila zkoumat a hledat nové umělce. Skutečným katalyzátorem pro mě pak byla Winter Music Conference v Miami, kde jsem poprvé uslyšel na afterparty Minimal/Techno.
 
Jaké jsou tvé aktuální hudební projekty? Na co se můžeme v nejbližší době těšit?
Před nedávnem jsem vydal single na VA s Vatos Locos při příležitosti spuštění tohoto labelu. Další na řadě bude moje EP se super remixem, které právě dokončujeme. Pracuji také na speciálním tracku s mým dlouholetým přítelem Crocodile Soup, který vyjde na novém labelu Randalla M - Thirteen. Takže mějte oči otevřené, ať vám nic neunikne!
 
V současné době žiješ v Berlíně. Jak je to v tomhle městě s djingem?
Berlín je nejlepší místo na zemi pro elektronickou hudbu. Je to vroucí kotlík plný stejně smýšlejících hudebních inovátorů. Je plné inspirace a skvěle tady funguje i networking. Každý den můžeš úplně jednoduše najít kvalitní party se super performerama. A při návštěvě místních record shopů často narazíš na super muziku tvých oblíbených umělců, takže propojení už nemůže být jednodušší. 
 
Jak to máš s produkcí? Skládáš každý den?
Stěhoval jsem se asi 6 krát za ty 2 roky, co jsem v Berlíně. Přitom skládat je docela složitý. Je to probíhající proces, kde se pořád učíš něco nového. Já se každý víkend snažím nějak vzdělávat. Důležité je potkat se s ostatními producenty a něco se přiučit. Naučit se nové postupy, nové techniky, jak dělat věci, ale zároveň si udržet svůj sound.
 
Co je tvým zdrojem inspirace?
Inspiraci nacházím na těch nejzvláštnějších místech. Můžu slyšet kousek klasické hudby v kavárně a už přemýšlím, jak to použiju v tracku. Může to být hip hopová skladba nebo scéna z filmu. I cestování je dobrý zdroj inspirace, neustálé objevování jiných kultur mou mysl hudebně obohacuje.
 
Jaký je tvůj oblíbený kousek studiové techniky?
Můj aktuálně oblíbený kousek je vylepšený Allesis Hr-16 vyrobený roku 1989. Měl jsem štěstí a povedlo se mi jeden sehnat v Berlíně od přítele, který ho vlastnoručně upravoval.
 
A jaký je tvůj oblíbený setup na hraní?
Můj oblíbený setup je 2xcdj 2000, 2xtechnics 1200, Allen & Heath Xone 92 a moje loopovací jednotka Redsound Soundbite Pro a samozřejmě sluchátka Sennheiser HD-25.
 
Jak se na hraní připravuješ?
Rád si udělám mixing session se všemi novými tracky pár dní před akcí. Chci se seznámit s vibem jednotlivých věcí a zjistit, kde je jejich místo v setu nebo v čase noci. Je strašně důležitý vytvořit příběh během setu se začátkem a koncem. Rád před hraním také sním něco nutričně bohatého. Kvalitní jídlo je nejlepším zdrojem paliva pro ty dlouhé afterhours sety.
 
Jaké je tvoje oblíbené místo na hraní?
To je těžké říci. Mám hodně oblíbených míst z různých důvodů, ale některé z mých top by byly Classic Club v Rimini (Itálie), Radio Berlin v Bogotě (Kolumbie) a Fabrica 126 (Bulharsko), kde jsem končil svůj set trackem věnovaným mému nedávno zesnulému dědečkovi a reakce byly citově až ohromující.
 
Kde by ses rád viděl za 10 let?
Chci mít vlastní label. Vedle toho bych rád dělal eventy zaměřené na umělce okolo něj. Mým cílem je přinášet něco nového, unikátního. To je strašně důležitá věc obzvlášť v dnešní záplavě nových labelů. To byl pro mě vždycky obrovský cíl, ale cítím, že to je něco, co musí vzniknout přirozeně v ten správný čas.
 
Jaká je tvá životní filozofie?
Respekt je zasloužený, poctivost je ceněna, láska je získaná a věrnost odměněna.
 
Máš nějaký vzkaz pro tvé pražské fanoušky?
Moc se těším, až zahraju svoji novou muziku každému z vás! Hudebně vás také bude léčit můj přítel Coriesu, pro kterého to bude v Praze oficiální debut.
 
https://pro.beatport.com/artist/chad-andrew/201421
https://soundcloud.com/djchadandrew
https://www.facebook.com/ChadAndrewMusic
http://www.residentadvisor.net/dj/chadandrew
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.