Share |

DIVADLO TĚ VIDÍ! Otevřená výtvarná výzva pro děti

Jsou vaše děti kreativní a hledáte pro ně možnost se vyjádřit?
foto: pořadatel akce

Profesionální divadelní spolek Performalita vyhlašuje otevřenou výtvarnou výzvu pro děti, do níž se mohou zapojit instituce i jednotlivci ve věku 5-12 let. Nechte děti vyrobit jakékoliv výtvarné umělecké dílo na téma “Představ si návštěvníka ze vzdáleného světa.” Můžou to být loutky, objekty, kresby, modely, koláže… Prostě cokoliv, co napadne děti a nás dospělé třeba ne.
 

Zašlete tento unikátní výtvor nejpozději do 27.9. na adresu:
Performalita, Krakovská 15, 110 00 Praha 1
Nezapomeňte uvést vaši e-mailovou adresu.
 
Otevřená výzva je součástí projektu Divadlo tě vidí!, který vychází z neomezené dětské představivosti. Cílem je propojení dětské fantazie a profesionální divadelní práce za účelem vzniku nové inscenace, která bude inspirovaná vybranými výtvory - úhlem pohledu, který nám dospělým tak často chybí.
 
Dětská mysl, je pro mě fascinujícím časoprostorem, kde věci mají velice často jiné zákonitosti, než jak je známe a chápeme s ohledem na náš věk, vzdělání, kulturní zázemí. Téma návštěvník ze vzáleného světa vychází z touhy reflektovat stále častější neporozumění při kontaktu s něčím neznámým. Skrze dětské vnímání chceme nahlédnout na různé odlišnosti, které odlištnostmi ve skutečnosti ani nemusí být.”  říká dramaturg Performality Petr Dlouhý.
 
Vedle nové divadelní inscenace pro děti, která bude mít premiéru 5.11.2017 v Divadle na půdě v Cross Clubu, vznikne z výsledných děl on-line výstava, kam budou umístěny veškeré zaslané výtvory a z těch, které to umožní, bude vytvořena také putovní výstava.
 
Divadlo tě vidí! je součástí projektu Young Visegrad’s ImagiNation, do něhož jsou zapojeni partneři z Polska, Slovenska a Maďarska, takže výsledné výtvory se setkají s díly z dalších třech zemí.

Projekt podporují: Visegradský fond, Státní fond kultury ČR, Městská část Prahy 8, Cross Club a Divadlo na půdě


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.