Share |

Digitální komiksové nakladatelství pro každého je tu!

foto: pořadatel akce

Do českého AppStoru přichází s jarem ojedinělá aplikace BigBookBrotherhood, která je současně čtečkou komiksů i jejich nakladatelstvím. Nabízí společnou platformu jak pro nadšené fanoušky alternativní tvorby, tak pro autory, kteří hledají vhodný kanál pro šíření svých komiksových stripů či alb. Současně s ní vyjdou první 4 komiksy z dílny tuzemských autorů. BigBookBrotherhood je ale otevřený celému světu, nabízí ke každému originálu překlad do angličtiny a francouzštiny.
 
Na české scéně již dobře známí hrdinové Voleman a Bo se v pilotním výběru setkávají s hrdiny méně známými. Vedle Tomáše Kučerovského a jeho Gavrona se mohou fanoušci těšit v první vlně ještě na trojdílné album Branka Jelinka. Pak bude každých 7-10 dní vycházet nový komiks, knihovna se rozroste například o Pána Času Hzy Bažanta a Filipa Nováka. Jelikož aplikace nemá teritoriální omezení a je celá v angličtině, můžou se čtenáři těšit na velmi zajímavý mix hrdinů a příběhů, často v našich zeměpisných šířkách zcela neznámých.
 
Komiksy jsou dokonale ošetřené od prvního okamžiku, kdy se ocitnou v hledáčku týmu, který za projektem BigBookBrotherhood stojí. Na cestě do aplikace komiksy provází čištění, lettering, panelování a v neposlední řadě také překlad. Vše provedené s láskou a profesionalitou s jediným cílem - dát autorům důstojnou šanci, jak se vypořádat s omezeními knižního trhu, ať už se jedná o jeho velikost, nebo jazykovou vybavenost čtenářů. Není nic jednoduššího než si takový komiks koupit a přispět tak nejen autorovi na chleba, ale současně i na rozvoj komunity.
 
Nadšený tým milovníků komiksu z pražského studia DRAWetc., které se specializuje na ilustrace všeho druhu, je v neustálém kontaktu s plodným podhoubím komiksových talentů i řadou etablovaných autorů. Ve spojení s lokální alternativní komiksovou scénou a jejími vazbami na zahraničí, představuje tato platforma ideální zázemí pro vydavatelství, které si dalo za cíl stát se nevyčerpatelnou knihovnou současného alternativního komiksu.
 
Aplikace je ke stažení zdarma v Appstoru od pátku 21. 3. V úterý 25. 3. byla spuštěna také na americkém trhu a hned vzápětí se představila komiksovým milovníkům na Emerald City Comiconu v americkém Seattlu. Ve stejný den pak proběhl veřejný křest aplikace v pražském Groove Baru.
 
Pro více informací sledujte BigBookBrotherhood na webu www.bigbookbrotherhood.com, aktuality na Twitteru, Youtubu nebo FB profilu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.