Share |

Dětský komiks: Pták&Veverčák na útěku

foto: nakladatelství Host

Do Veverčákova poklidného života vyplněného střádáním zásob na zimu náhle vtrhne jako uragán bláznivý, ukecaný Pták a zatáhne oba do nepředvídatelného dobrodružství, v němž věčně ustrašený Veverčák postupně přijde o všechny jistoty (včetně kartáčku na zuby), ale získá mnohem víc.

Zkušený vypravěč kreslených příběhů James Burks rozehrává hotový akční fi lm, který čtenáře okamžitě vtáhne do děje. Vtipně protikladná dvojice hlavních hrdinů, pravé přátelství, které překonává překážky a dodává odvahu, neodolatelný záporák... K tomu zářivé barvy, napínavý příběh, humorné dialogy a komiksové bubliny.

Kniha Pták a Veverčák na útěku je první knihou z čtyřdílné komiksové série Pták a Veverčák. V češtině vychází kniha ve vynikajícím překladu Vratislava Kadlece (schválně, kolik nových citoslovcí objevíte?). Pokračování Pták a Veverčák na ledu vyjde česky na podzim 2017.

Zábavný komiks se skvělým scénářem jako by z oka vypadl těm nejlepším animovaným fi lmům pro děti. Nadchl mě hned při prvním čtení. Děj běží jako na drátkách, ani se nenadějete, jste na konci. Rozesmátí, pozitivně naladění a s chutí se rozletět.

Jako u každého dobrého kresleného bijáku – budete se ke knížce rádi vracet a těšit se na své oblíbené gagy i dialogy. A dám ruku do ohně za to, že to bude platit i u dětí, kterým čtení vůbec nic neříká. To je ostatně důvod, proč jsme knihu vybrali k vydání.

Ani výtvarná stránka si s animovaným fi lmem nezadá. Burks je mistrem zkratky, výrazy jeho postav vás budou rozesmávat stále dokola.

Komiks Pták a Veverčák je skvělou volbou pro začínající čtenáře. Osloví sedmileté děti i ty daleko starší. A pokud si rodiče najdou čas na společné čtení, užijí si se svými dětmi, Ptákem, Veverčákem a protivným Kocourem spoustu legrace.
 

Pták a Veverčák na útěku
James Burks

Přeložil Vratislav Kadlec
Počet stran 128, brož.

Rok vydání 2017
Cena: 212 Kč


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.